Tuzlu Simit Kurabiye, ister hazır olsun isterse annelerimiz evde hazırlasın tuzlu simit herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen besin maddelerinin başında gelmektedir. Çoğunlukla evde el yapımı tuzlu simit sade yapılabileceği gibi, aynı zamanda içerisine mahlep ilave edilerek de yapılabilmektedir. Özellikle tuzlu simit ağızda dağılan o mükemmel lezzeti ile tüketen kişide bir alışkanlık yaratıp bağımlılık haline dönebilir.
Çocuğu olan anneler genellikle evlerinden hamur işi çeşitlerini eksik etmezler, mesel kek, börek, tuzlu simit ve kurabiye çocukların vazgeçemediği lezzetlerin başında gelmektedir. Hamarat hanımlar evlerine gelecek olan misafirlere karşı genellikle hazırlıklıdır ve hiç sıkıntı çekmeden misafirini ağırlayabilir. Tuzlu simit kurabiyenin birden fazla tarifi mevcut olmaktadır. Bazen hazırladığımız tuzlu simitler hemen ertesi güne bayatlıyor, ancak bayatlamadan kendisini bir ay boyunca tazeliğini koruyan simit kurabiye tarifleri de bulunmaktadır. Düşünsenize size hiç haber vermeden çaya gelen konuğunuza ikram edecek hiçbir şey olmadığını tabi zor durumda kalırsınız. Tazeliğini koruyan tuzlu simit sizi konuğunuza mahcup etmeden çayın yanında verilecek en güzel ikramlardan birisidir. Tuzlu simit kurabiyenin tazeliğini koruması için kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Tuzlu Simit Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
200 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sı
vı yağ
1 adet yumurta (Yumurtanın sarısı içine beyazı üzerine olacak)
1 tatlı kaşığı mahlep
5 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
3 yemek kaşığı pekmez
Ayırdığımız yumurtanın akı
Bolca susam
Tuzlu Simit Kurabiye Nasıl Yapılır?
İlk önce büyük bir yoğurma kabının içerisine margarini, sıvı yağı, mahlebi, ılık suyu, yumurta sarısını, sirkeyi ilave edip elimiz ile karıştıralım. Daha sonra bir miktar unu ve kabartma tozunu karışımın üzerine ilave ettikten sonra yoğurma işlemine başlayalım. Unu mutlaka yavaşça ilave edelim fazla olursa, hamur sert bir kıvam alır. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hazırladığımız tuzlu simit kurabiye hamurunu iki parçaya ayıralım. Ardından merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında olacak şekilde açalım. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak halkalar çıkaralım ve ortalarını parmağımız ile açtıktan sonra elimiz ile simit şekli verelim. Küçük bir kâsenin içinde yumurtanın akı ile pekmezi bir arada çırpalım. Hazırladığımız simitleri ilk önce bu pekmezli karışıma batıralım ardından geniş tabağın içindeki susama bolca batıralım. Daha sonra fırın tepsini yağlayın ve içerisine hazırladığımız simitleri dizelim. Önceden 175 derecede ısıtılan fırına verelim ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında kızarmış olan tuzlu simit kurabiyeleri soğuması için kenara kaldıralım. Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 19:40:33
Tuzlu Simit Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Şeker ile aram 0 denecek kadar az. Bu nedenle günlük hayatımda daha çok tuzlu kurabiye tarzı kuru pastalar tüketmekteyim. Tulu kurabiye olarak ep hazır tüketmek yerine evde yapabileceğim tuzlu kurabiye gibi ürünlerden hangilerini tavsiye edersiniz? Somel . 29.10.2018 01:08:10
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024