Tuzlu Pastane Kurabiyesi; bu enfes kurabiye asla bayatlamaz. Hemde diğer kurabiyelere göre daha kıtır, kıtır ağızda dağılan herkes tarafından özellikle de beş çayının yanında tercih edilen leziz tuzlu pastane kurabiyesinin tarifini kesinlikle yapmanızı öneririm. Dışarıdan hazır almak yerine evde kendi malzemeleriniz ile oldukça pratik bir şekilde yapabilirsiniz.
İçine konulan mahlep kurabiyeye çok farklı bir lezzet verecektir. Bu enfes tarifi yiyen herkes sizden mutlaka tarifini isteyecektir. Kurabiyeye şekil verir iken farklı şekiller kullanabilirsiniz. Böylece tadı kadar görüntüsüde çok hoş görünür. Uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz. Bu enfes
tuzlu pastane kurabiyesi tarifini yapmaya hemen geçelim.
Hem uzun süre bayatlamayan, beş çaylarının yanında çok güzel giden, ağızda dağılan yiyen kişinin tadı damağında kalan pastane usulü enfes kurabiyeyi yapmak için derin bir karıştırma kabının içine sirkeyi, yumurta akını ve zeytinyağını koyarak birbirleri ile iyice karışmaları için bir müddet çırpın.
Bu karışımın içine mahlebi, tuzu ve toz şekeri de ilave edin. Daha sonra unu eleyin elemiş olduğunuz undan azar, azar sirkeli karışımın içine ilave ederek ele yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan küçük, küçük parçalar kopararak dilediğiniz şekli verin. Kurabiyelerin üstüne yumurta sarısını sürün daha sonra susam ile çörek otunu da serpin. Daha sonra fırın tepsisinin içini ya az bir yağ ile yağlayın ya da yağlı kâğıt serin şekil vermiş olduğunuz kurabiyeleri tepsinin içine dizin. Önceden ısıttığınız yüz seksen derecelik fırına kurabiyeleri verin. Kurabiyelerin üstü kızarana kadar pişirin. Yaklaşık otuz beş, kırk dakika da kurabiyeler istenilen kıvama gelir. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alın. Beş çayı için tuzlu ağızda dağılan t
uzlu pastane kurabiyesi hazır.
Afiyet Olsun.