Tarçınlı kurabiye, kurabiyenin içine tarçının bu kadar yakıştığını bu tarifle anlayacaksınız. Kıyır kıyır lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak bir kurabiye türüdür. Tarçını kurabiyelerinizin içine koyarak, her zaman hoş bir aromaya sahip kurabiyeler elde edebilirsiniz. Vereceğimiz tarifteki kurabiyeleri kapalı bir yerde saklarsanız, iki haftaya kadar tazeliklerini koruyacaklardır.
Tabi bu süreye kadar kurabiyeleri bitirmezseniz, saklama şansınız olacak. Sizler için hazırladığımız tarçınlı kurabiyenin ölçülerine uyarsanız, son derce lezzetli ve kıvamı yerinde kurabiyeler hazırlayacaksınız. Hamurun kıvamına ve dinlendirilme aşamasına da uymalısınız. Dilerseniz birlikte kurabiyelerin yapımına başlayalım.
Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabına oda sıcaklığına gelen tereyağını koyun. İçine pudra şekerini, toz tarçını, yumurtayı, mısır nişastasını ve vanilyayı ilave ederek, malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karışıma ekleyin. Kabartma tozunu da içine koyun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir.
Daha sonra hamuru bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenen kurabiye hamurundan küçük lokmalık parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın. Bunları fırın tepsisine dizin. Fırınınız 180 derecede ısındıktan sonra, tepsiyi içine koyarak kurabiyeleri pişirin. Yaklaşık olarak 15 dakikada kurabiyeler pişmiş olacaktır. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek, çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.