Şekerli tarçınlı kurabiye tarifine başlamadan önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. Kurabiye hamuru için derin bir kâse tercih edilmelidir. İlk olarak kâseye yumurtalar konulur. Mikserin yüksek hızında yumurtalar kabarana kadar iyice çırpılır. İçerisine pudra şekeri ilave edilir. Pudra şekeri de eriyene kadar çırpıldıktan sonra içerisine margarin ve sıvı yağ ilave edilir. Margarin parçalara ayrılıp diğer malzemeler ile iyice karıştıktan sonra mikser kullanımı bırakılır. Kâsenin içerisine kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un ilave edilir.
Bu alamadan sonra hamur el yardımıyla yoğrulmaya başlanır. Hamur kulak memesi olarak tarif edilen kıvama ulaşınca biraz dinlenmesi için oda sıcaklığında bekletilir. Kurabiye yapımı için kullanılacak fırın tepsisinin tabanı yağlanır ya da pişirme kâğıdı serilir. Dinlenen hamur kurabiye yapımı için hazır hale geldikten sonra ceviz büyüklüğünden küçük parçalara ayrılır. Toplamda 20 hamur parçası elde edilebilir. Hamurlar iki avuç arasında yuvarlanarak şekil verilir. O esnada yumurta akı küçük bir kâsede sıvı yağ iyice çırpılır. Ayrı bir kâsede tarçın ve toz şeker karıştırılır. Yuvarlanan 10 adet kurabiyenin bir yüzü önce yumurta akına ardından tarçınlı şekerli karışıma batırılarak fırın tepsisine dizilir. Geri kalan hamurlar sade olarak fırın tepsisine dizilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyelerin sade olanları sıcaklığını kaybetmeden tarçınlı şekerli karışıma batırılır. Böylece bir tepside farklı şekillerde şekerli tarçınlı kurabiyeler elde edilmiş olur. Servis tabağına alınan kurabiyeler servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.