Reçelli kurabiye, çayın yanına yakışan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görünümü şık hem de lezzetli kurabiyeleri her türlü reçelle hazırlayabilirsiniz. Kurabiyelerin yapımında hamurun kıvamına dikkat etmelisiniz. Hamur cıvık olmadığı gibi, sertte olmamalıdır. Kurabiyeleri şekillendirirken çok zorlanırsınız. Biz tarifi hazırlarken vişne reçeli kullanmayı tercih ettik.
Kurabiyeleriniz gerçekten pastaneden almış gibi güzel olacak. Şimdi reçelli kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.
Derin bir kabın içinde yumuşayan margarini, nişastayı ve pudra şekerini mikser kullanarak çırpın. Daha sonra limon kabuğu rendesini, tuzu, yumurta sarısını ve kabartma tozunu koyarak çırpmaya devam edin. Şimdi elenmiş unu yavaşça eklemeye başlayın. Margarini iyi yedirmezseniz, kurabiyeleriniz pişerken yayılır. Mikserle çırparken fazla yumuşak olmayan ama miksere dolanan bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun kıvamını sıkma aparatı ile deneyerek anlayabilirsiniz. Rahatça sıkılıyorsa hamurun kıvamı tamamdır.
Şimdi fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Sıkma torbasıyla hamuru boşluklar bırakarak, yağlı kâğıdın üzerine sıkın. Hepsini hazırladıktan sonra kurabiyelerin üzerini parmağınızla hafifçe ıslatarak, ortalarına bastırın. Buraya piştikten sonra reçel koyacağız. Fırını 180 derecede ısıtarak, kurabiyelerin üzeri pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine hazırladığımız yere reçelleri koyun. Artık çay saatinde konuklarınıza leziz bir kurabiye ikramı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.