Yoğurma kabının içine unu koyalım ve ortasını çukur olacak şekilde açalım.
Daha sonra yoğurdu, tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, tuzu ve kabartma tozunu ilave edelim. Ardından bütün malzemeleri karıştıralım ve ihtiyaç olur ise az miktarda un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Daha sonra hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar alalım. Hamuru yuvarlayıp ortasında çukur açtıktan sonra içine fındık büyüklüğünde peynir parçası koyalım ve hamuru yeniden top haline getirelim. Fırın tepsisinin içene yağlı kâğıt serelim hazırladığımız peynirli tuzlu kurabiyeleri dizelim. Bütün kurabiye hamuru bittikten sonra üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu serpelim. Fırının ayarını 170 dereceye getirelim ve
peynirli tuzlu kurabiyeleri 20-25 dakika kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağının içine alalım.
Afiyet olsun.