Pastane Usulü Un Kurabiyesi
Pastane usulü un kurabiyesi, tarifi herkesin istediği ama bir türlü kimsenin kıvamını tutturamadığı bir tarif. Ben bu lezzetin tarifini vereceğim sizlere gerçek bir pastane kurabiyesi. Arkadaşlarınız geldiğinde onlara böyle bir sürpriz yapabilir ve hatta tarifini verebilirsiniz. Tabi inanacaklarını sanmıyorum ama siz yine de bir deneyin. Özel günlerinize ve davetlerinize yakışan bir kurabiye tarifi olacaktır.
Üstelik altın günlerinde ve partilerde aranılan bir lezzet. Arkadaş konu komşu ziyaretlerinde çayın yanında yapıp götürebilir onlara güzel bir tabak çıkarabilirsiniz. Özellikle çocukların severek yediği bu kurabiyeyi doğum günlerinde yapıp çocukları mutlu edebilirsiniz. Israrla tavsiye edeceğim bir tarif mutlaka not alın ve hiç zaman kaybetmeden hemen yapın. En güzel yanı az zahmetle hemen 5-10 dakikada hazırlayıp sunabilecek bir pastane usulü un kurabiyesi tarifi. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden verelim inşallah.
Pastane usulü un kurabiyesi için gerekli malzemeler- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ
- 3 su bardağı kadar pudra şekeri
- 6 su bardağı kadar un
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
Pastane usulü un kurabiyesi nasıl yapılır?
Pastanelerde yediğimiz un kurabiyesinin lezzetini nedeni içinde kullandıkları yağı uzunca bir süre kaynatmalarıdır. Bu işlemle yaptığımız kurabiyeleri yiyince hastanelerden daha almayacaksınız emin olabilirsiniz.
Hatta başka bir tarif bile denemeyeceksiniz. Şimdi öncelikle margarin veya tuzsuz tereyağını eritip orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar yakmadan kaynatın. Margarin iyice köpürünce yanmaması için ocaktan alın ve üzerindeki köpüklerin inmesi için biraz bekletelim. Kavurduğunuz margarinin köpüğünü inince içine sıvı yağ ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Yağlar ılıyınca içine pudra şekerini koyup karıştırın. Sonra derin bir yoğurma kabı alın ve içine Unu kabartma tozu ve vanilyayı ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ekleyin bu iyice karıştırın sonra içini havuz şeklinde açın ve hazırladığınız pudra şekerli karışımı içine yavaş yavaş ilave ederken bir yandan da sürekli karıştırın. Unu yedire yedire yoğuralım.
Pastane usulü un kurabiyesi hamuru zor toparlanan küçük küçük parçalar halinde bir hamur oluyor ama ele alınca kolay şekil alıyor. Kurabiye hamurundan küçük küçük parçalar koparın ve elinizde oval bir şekil verin ve üzerine hafifçe bastırın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Eğer süs vermek isterseniz kurabiyelerin üzerini bir çatal yardımıyla dikkatlice çizim. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık olarak bir saat veremem ama altı ve üstü kızarmadan hemen çıkarın. Piştikten sonra fırından çıkarıp ve soğumaya bırakın. Pastane usulü un kurabiyesinin dağılmaması için soğuyuncaya kadar tepsiden almayın. Pastane usulü un kurabiyesi tarifi hazır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 01:23:05
Pastane Usulü Un Kurabiyesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Pastane Usulü Un Kurabiyesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|