Öncelikle yıkadığımız elmaları soyuyoruz ve ardından rendeliyoruz. Ardından bir tavaya alıyor ve biraz kavuruyoruz. Elmanın suyu çıkıp hafif rengi değişince üzerine şeker ve tarçını atıyoruz devamında suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekerken harcımızı sürekli olarak karıştırınız. Tarçının ağızda acı bir tat vermesini önler.
Bir kâseye soğuması için koyuyoruz. Soğuması için dolaba bırakmayınız elmaların tadı değişebilir. Ardından hamuru hazırlayacağımız kaba malzemelerimizden un hariç hepsini koyuyor ve güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Daha sonra harcımız kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekliyoruz ve özlü bir hamur elde ediyoruz. Elmalı harcımız soğuyunca üzerine cevizi de ekleyerek karıştırıyoruz. Hamurumuzun içine bu harçtan koyarak hazır kalıplarla veya elle istediğimiz şekli veriyoruz ve daha önceden yağlanmış tepsiye dizerek fırına atıyoruz. 175 derecedeki fırınımızda biraz kızarıncaya kadar bekletiyoruz (8-10 dakika). Kurabiyelerimiz fırından çıkınca tercihen ılık şekilde üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.