Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır gevrekli kurabiye, içerisine yumurta, margarin mısır nişastası, pudra şekeri koyularak yapılan ve pişince çikolata ve mısır gevreğine bulanarak hazırlanan kurabiye türüdür. Oldukça Gevrek olan kurabiyenin içi beyaz dışı çikolata ve mısır gevrekli çıtır çıtır bir tariftir. Mısır nişastası ile yapılan iç kurabiye sanki pişmaniye yiyormuş gibi bir his verir.
Çok beğenilen mısır gevrekli kurabiyeyi misafirlerinize ve çocuklarınıza yapabilirsiniz. Bu malzemeler kullanılarak yapıldığında yaklaşık olarak 50-60 tane kurabiye oluşmaktadır. Kalan kurabiyeleri bir saklama kabı içerisinde buzdolabına koyarak saklayabiliriz. Hatta daha uzun süre saklamak istediğinizde derin dondurucuya koyarak saklanabilir. Misafir geldiği zaman çıkartıp servis edilebilir. Tazeliğini koruyan bir kurabiye tarifidir.

Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeleri

  • 1 tane yumurta
  • 250 gram tereyağı veya 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket mısır nişastası (400 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket karamelli mısır gevreği
  • 1 paket kakaolu fındık kreması (400 gram)

Mısır Gevrekli Kurabiye Nasıl Yapılır?


Margarin daha önce de buzdolabından çıkartılıp oda ısısında yumuşaması beklenir. Derin ve geniş bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşatılmış margarini koyalım. Üzerine pudra şekeri eklenir ve karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Daha sonra da elenmiş un, kabartma tozu ve mısır nişastası eklenerek yoğurmaya devam edilir.
Bütün malzemeyi iyice karıştırarak, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim. Hamuru bu süre sonunda buzdolabından çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Hamur parçalarını elimiz ile yuvarlayarak ufak bezeler oluşturalım. Bezeleri hafif oval olacak şekilde, köfte şekli verelim. Yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine koyalım. Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirelim. Fırın özellikle önceden ısıtılmış olmalıdır. Çünkü kurabiyeler sıcak fırına koyulursa pişerken yayılması önlenir. Kurabiyelerin üzeri kızarmadan beyaz olarak kalmalıdır. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sonra kurabiyeler, kontrol edilerek fırından çıkartılır. Kurabiyeler ılık olması için bir kenara alınarak, bekletilir.

Mısır gevreği biraz daha ufak hale gelecek şekilde parçalanır. İster mutfak robotu ile isterse ezilerek parçalanabilir. Çikolata ise benmari usulü eritilmelidir. Bunun için derin bir tencereye su koyularak ocağa alınır. Daha sonra içine çikolata paketi ile yerleştirilir. Su kaynamaya başlayınca çikolata eriyecektir. Çikolatanın hepsi yumuşayıp eriyince ocaktan indirilir.

Ilık olan kurabiyeler ilk önce eriyen çikolataya bulanıp daha sonra da parçalanmış mısır gevreğine bulanır. Bu şekilde bütün kurabiyeler hazırlanarak tepsiye yerleştirilir. Yaklaşık olarak bir saat sonra çikolata donarak mısır gevreğine iyice yapışacaktır. Mısır gevrekli kurabiye servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 19:00:29
Mısır Gevrekli Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mısır Gevrekli Kurabiye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mısır Gevrekli Kurabiye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islak Kurabiye

Islak kurabiye, sizlere ıslak kek kadar lezzetli gelecek bir kurabiye çeşididir. Bunların lezzetini hiç unutamayacaksınız. Fakat dediğimiz gibi fırında ...
Devamını Oku

Acıbadem Kurabiyesi

Acıbadem kurabiyesi, badem unuyla yapılan lezzetli ve sevilen kurabiyelerden biridir. Kurabiyelerin malzemesine çok dikkat etmeniz gerekir. Hamurunun kı...
Devamını Oku

Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker hamurlu kurabiye, son yıllarda oldukça rağbet gören kurabiyelerin arasına girmiştir. Her biri birbirinden güzel süslenmiş kurabiyeler tam seyirlik...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kurabiye

Zeytinyağlı kurabiye, bize göre en sağlıklı yağla yapılan üstelik tadı gevrek olan, harika bir kurabiye türüdür. Yedikten sonra sizde bize hak vereceksi...
Devamını Oku

Atom Kurabiye

Atom kurabiye, iç malzemesinin zenginliğiyle oldukça doyurucu ve lezzetli bir kurabiye türüdür. Böyle iç dolgu malzemesi ile yapılan kurabiyeleri poğaça...
Devamını Oku

Zeytinli Kurabiye

Zeytinli kurabiye, zeytinin kurabiyeyle uyumu mükemmel oluyor. Değişik malzemelerle hazırlanan tuzlu kurabiyelere zeytinli eklemek için fazla beklemeyin...
Devamını Oku

Havuçlu Kurabiye

Havuçlu kurabiye, leziz kurabiye çeşitlerinden biridir. Kurabiyenin içine koyulan iç malzemesiyle sizi kendine hayran bırakacağını düşünüyoruz. Farklı l...
Devamını Oku

Baharatlı Kurabiye

Baharatlı kurabiye, lezzetli tuzlu kurabiyeler arasında yer alır. Baharat çeşitlerini sevenler bu lezzetten vazgeçemeyecektir. Çayların yanında size bir...
Devamını Oku

Balayı Kurabiyesi

Balayı kurabiyesi, ağızda dağılan lezzetiyle sizi mest edecek bir kurabiye türüdür. Sizlere aynı tertiple iki farklı lezzette kurabiye tarifi hazırladık...
Devamını Oku

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Çörek otlu tuzlu kurabiye, çayın yanında tuzlu kurabiye sevenlerin beğeneceği bir kurabiye türüdür. Tuzlu kurabiyeler içinde hem lezzeti hem de faydalar...
Devamını Oku

Cevizli Kurabiye

Cevizli kurabiye, kurabiye türleri arasında farklı bir yere sahiptir. Cevizin kurabiyeye verdiği lezzeti hiçbir malzemeyle yakalayamazsınız. Sanırız bu ...
Devamını Oku

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı kurabiye, meyvelerle yapılan kurabiyeler hem hafif hem de besleyici oluyor. Bu tarifte ayvayla hazırlandığından meyveli tatları sevenlerin beğene...
Devamını Oku

Zencefilli Kurabiye

Zencefilli kurabiye, sağlıklı ve besleyici olan son derece lezzetli bir kurabiyedir. Bu şekilde sağlığa yararlı malzemelerle hazırlanan kurabiyeler hem ...
Devamını Oku

Alaçatı Kurabiyesi

Alaçatı kurabiyesi, içine koyulan ve özel bir kokusu olan damla sakızıyla yapılan bir kurabiyedir. Damla sakızı ülkemizde sadece burada yetiştiğinden, p...
Devamını Oku

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç kurabiyesi, bu lezzetli kurabiyeler Gaziantep mutfağına ait yöresel kurabiyedir. Özel bir kalıp kullanılarak yapılmaktadır. Böyle yöresel lezzet...
Devamını Oku

Kokostar Kurabiye

Kokostar kurabiye, içinde farklı lezzet barındıran ve herkesin hoşlanacağı niteliktedir. 7'den, 70'e herkesin beğenisini alacak bu kurabiye tarifini sev...
Devamını Oku

Şerbetli Kurabiye

Şerbetli kurabiye, sizlere tatlı zevki tattıracak kadar lezzetli bir kurabiyedir. Şerbeti, iç malzemesi ile vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasında yer al...
Devamını Oku

Küllü Kurabiye

Küllü kurabiyede, kurabiye piştikten sonra kakaolu karışıma bulanınca kül görünümü verdiği için bu ismi almıştır. Küllü kurabiye kısa sürede hazırlanabilen kolay bi...
Devamını Oku

Sirkeli Kurabiye

Sirkeli kurabiye, içerisine yumurta, margarin, kabartma tozu ve sirke koyularak yapılan bir kurabiye tarifidir. Sirkeli kurabiye diğer kurabiyelere göre daha gevrek...
Devamını Oku

Coco Star Kurabiye

Coco Star Kurabiye hanımların çay saatlerini renklendirecek harika bir atıştırmalık fikri olmasının yanı sıra evdeki erkeklerin bile ilgisini çekiyor. Hindis...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şerbetli Kurabiye
Mısır Gevrekli Kurabiye
Küllü Kurabiye
Sirkeli Kurabiye
Coco Star Kurabiye
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024