Kakaolu kurabiye, kakaolu kurabiye çeşitleri severek tüketebileceğiniz kurabiyelerdendir. Özellikle çikolata sevenlerin çok tercih ettiği kurabiyelerdendir. Kahve ve çay yanına oldukça sık yapılır. Kakaolu kurabiyenin birçok çeşidi vardır. Kakaolu kurabiye tariflerine baktığımızda sade olarak yapılanları, çikolata soslar ile süsleyerek yapılanları, içerisinde Hindistan cevizi katılanları ya da tahinli portakal kabuğu ile yapılanları olmak üzere yüzlerce çeşit de kakaolu kurabiye tarifi vardır.
Günün her saatinde tüketilebilecek olan kurabiye tariflerdir. Şimdi çok sevilen kakaolu kurabiye tariflerine bakalım.
Kakaolu kurabiye, ıslak kakaolu kurabiye çok lezzetli olan kakaolu kurabiye çeşitlerinden biridir. Sevilerek tüketilir. Şerbetle ıslatıldığı için farklı tariflerden biridir. Şerbet ile kakaonun lezzetli buluşmasına verilecek en iyi örneklerden biridir. Çok lezzetli ve pratik bir tariftir. Yapımı çok zor olmayan bu tatlıyı yemeden önce bir gece ya da en az dört beş saat dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır. Bu nedenle yapmadan önce bu dinlendirme süresini göz önünde bulundurun. Şimdi bu güzel tarifimize bakalım.
Kakaolu kurabiye yapımı için gerekli malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
125 gram margarin ya da tereyağı
4 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Kakaolu kurabiye nasıl yapılır?
Islak kakaolu kurabiye yapımına şerbetini hazırlamak ile başlayabilirsiniz.
Kurabiyeyi yaparken şerbette soğumuş olur. Şerbeti için iki su bardağı su ve iki su bardağı şeker bir tencereye alınır. Tencere ocağa alınır ve altı açılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayınca beş dakika daha ocakta tutularak koyulaşması beklenir ve ardından ocaktan alınarak bir kenara konulur ki soğusun. Bu sırada hamuru yapılmaya başlanır. Hamuru için oda sıcaklığındaki margarin yumurta sıvıyağ toz şeker ve kakao derin bir kaba alınır. İyice yoğrulur. Ardından kabartma tozu vanilya eklenir ve un yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olan hamurunuz yarım saat dinlendirilir. Bu sırada fırın yüz seksen dereceye ayarlanır ve ısınması için önceden açılır. Fırın tepsisi yağlanır ya da yağlı kâğıt serilir. Kurabiye hamuru dinlenince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanarak tepsiye dizilir. Tüm kurabiyeler hazır olunca tepsi fırına verilir ve kurabiyeler kontrollü bir şekilde pişirilir. Kurabiyeler pişince fırından alınır ve ilk sıcaklığı çıkınca şerbete batırılarak bir borcama dizilir. Kalan şerbette üzerine dökülür. Şerbetini çekince üzerine Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 08:49:42
Kakaolu Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Tarifte yer alan kakaolu kurabiye oldukça lezzetli oldu. Bu kurabiyeyi hazırladıktan sonra hindistan cevizi üzerine eklersem lezzeti nasıl olur? Daha önce deneyenlerin yorumlarını bekliyorum. Gül Saray . 05.09.2018 00:19:22
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024