Kakaolu Bonibonlu Kurabiye, Tatlı veya tuzlu kurabiye, börek, pasta, baklava gibi yiyecekler Türk mutfağında en çok tercih edilen yiyeceklerdir. Sabah kahvaltılarında, beş çaylarında, öğle vakitlerinde veya akşam yemekten sonra gelen misafirlere çayın yanında ikram edilebilen ya da misafirliğe gidildiğinde bize ikram edilen lezzetli yiyeceklerdir.
Bu yiyecekler Osmanlı zamanında bile saray mutfaklarında yapılmıştır. Bugün de sizlere benim de çok sevdiğim lezzetlerden bir tanesi olan kakaolu bonibonlu kurabiye tarifini vereceğim. Şimdiden kolay gelsin
Kakaolu kurabiye için gerekli malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Kakaolu kurabiyenin üzeri için
Kakaolu bonibon kurabiye nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile yumurtamızı kırıp yoğuruyoruz. Sonra mısır nişastasını ve pudra şekerini koyup iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz malzemelerin içine vanilya, kakao ve unu koyup yoğuruyoruz. Kıvamını alana kadar malzemeleri iyice yoğuruyoruz. Sonra hamurumuzu streçe sarıp dinlenmesi için bekletiyoruz. Bekleyen hamurumuzu alıp yuvarlak şekil yapıp üstüne bonibonları diziyoruz. Yağlı kâğıda kurabiyelerimizi dizip 180 derece ısınmış olan fırınımıza atıyoruz. 15-20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 09:09:12
Kakaolu Bonibonlu Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek
Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle