Elmalı Şerbetli Kurabiye, büyük küçük herkesin hayır diyemeyeceği enfes bir kurabiye çeşidi olan elmalı şerbetli kurabiye tarifimizi birlikte hazırlamaya ne dersiniz. İster kabul günleriniz için ister konuklarınız için en önemlisi ise canınız harika bir kurabiye çektiği zaman kendinizi şımartmak için çarçabuk ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz özellikteki elmalı şerbetli kurabiye tarifini sizlere ısrarla tavsiye ediyoruz.
Elmalı Şerbetli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
Hamuru için
- Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar elenmiş un
İç Harcı için
- 2 adet iri boy tatlı elma
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
- Yarım kahve kaşığı toz tarçın
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon suyu
Süslemek için
- Yeteri kadar Hindistan Cevizi
Elmalı Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Elmalı şerbetli kurabiye hazırlığımıza ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye yukarıda verilen ölçülerde toz şeker ve su ilave ettikten sonra tencereyi ocağa alarak yüksek ateşte şerbetin kaynamasını sağladıktan sonra ocağımızın kısık ateşe alarak şerbet kıvam alana kadar kaynatarak üzerine limon suyu ekleyip birkaç taşıp kaynatarak istediğimiz kıvama gelen şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Şerbetimiz hazır hale geldikten sonra kurabiyemizin iç harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyarak bir kabın içine rendenin iri gözü ile rendeleyerek üzerine toz şeker ilave ederek elma ve şeker karışımını karıştırarak ocağa alıp elmalar bıraktığı suyu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakalım. Pişen elma şeker karışımını ocaktan almadan hemen önce üzerine toz tarçın ve dövülmüş fındık içini ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alarak elmalı harcımızı soğumaya bırakalım.
Daha sonra kurabiye hamuru için yoğurma kabımıza ilk olarak eritilmiş margarin veya tereyağı ekleyerek üzerine yoğurt, yumurta ve toz şeker ekleyip elde edilen karımı iyice çırparak harmanlayalım. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve elenmiş unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Ardından hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda hamurdan ceviz iriliğinde küçük parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak elimizle açıp içlerine bir kaşık yardımıyla elmalı harçtan koyarak hamurları yuvarlayarak kapatalım. Bu işleme tüm hamur ve iç harç bitene kadar devam ederek elde edilen kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Ardından tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek elmalı kurabiyelerin üstü ve altı pembeleşene kadar kızartarak fırından çıkartarak vakit kaybetmeden kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Elmalı kurabiyeler 10-15 dakika kadar şerbetini çektikten sonra servis tabağına alarak üzerlerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.