Elmalı kurabiye hamuru, Bugünkü tarifimizde oldukça lezzetli bir tatlımız var hanımlar.
Elmalı kurabiye hamuru ile hazırlayacağımız tarifimiz sizce nedir? Tahminlerinizi duyabiliyorum. Evet tabii ki de elmalı kurabiye!! Son derece leziz, biraz uğraştırıcı ancak müptelası olacağınız bir lezzet! İşte size tarif:
Elmal
ı Kurabiye Hamuru Malzemeleri
- 3 su bardağı Un
- 3 yemek kaşığı Tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Elmalı Kurabiye İç Harcı için
- 2 adet yeşil elma
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?
Kullanacağınız unun miktarını, hamurunuzun kıvamına göre yarım su bardağı kadar azaltıp veya artırabilirsiniz. Kurabiyelerinize rahatça şekil verebilmek için hamuru streç film ile sararak buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletin. İlk önce tereyağı ya da margarini ve pudra şekerini genişçe bir kapta krema halini alana kadar yoğurun. Daha sonra yoğurdu ve yumurtayı ekledikten sonra karıştıralım. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı kurabiye harcına azar azar ekleyerek kıvamını alana kadar yoğurunuz. Tamamen ekleyip yumuşak bir kıvam alana kadar hamuru dinlendiriniz. Elmalı harcı hazırlamak için elmaları rendenin geniş tarafıyla rendeleyiniz ve suyunu çekene kadar ocakta orta ateşte pişirmeye başlayınız.
Sonra toz şeker ekleyiniz. Tarçın ve ceviz içini ocakta pişen elmaların içine boşaltın ve karıştırın. Daha sonra ocaktan alın
elmalı kurabiyenin hamurunu kıvamını bozmaması için elmalı kurabiye harcını soğumaya bırakın.
Dinlenmeye bıraktığımız hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış olan mutfak tezgâhı üzerinde merdane ile yuvarlak simit büyüklüğüne kadar açın. Bıçak yardımıyla 4 eşit parçaya bölün. Böldüğümüz hamurun üçgen halini alan geniş kısımlarına elmalı kurabiyenin iç harcından yerleştirin. Kenar kısımlarını orta noktada birleştirerek kapatın ve avuç İçinizde yuvarlayıp kurabiyelere şekil verin. Tabanını yağlı kâğıt ile kapladığımız fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılan 170 derece fırında, yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis ediniz ve sevdiklerinizle paylaşınız. Elmalı kurabiyeniz ve elmalı kurabiye hamuru hazır!
Afiyet Olsun!