Çikolatalı kurabiye, herkesin severek tükettiği kurabiye türlerinden biridir. Kurabiyenin içindeki mis gibi çikolata lezzetinin olması daha yemeden sizi kendisine çekecektir. Bu kurabiyeyi hazırlarken kullanacağınız çikolatanın yüksek miktarda yağ içermesi gerekir. Bunu kuvertür çikolata ile sağlayabilirsiniz. Bu tür çikolatalar büyük marketlerde ya da pasta malzemeleri satan yerlerde bulunur.
Ayrıca hazırladığınız kurabiye hamurunun kek hamurundan biraz daha yoğun kıvamda olması gerekir. Yani diğer kurabiyelere göre biraz daha cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Verdiğimiz ölçüler buna uygun hazırlandı. Hamuru biraz cıvık bulup içine un eklemeyin. Bunun dışında kurabiyeleri tepsiye koyarken mutlaka aralıklı dizmelisiniz. Çünkü pişerken kabardığını sizde göreceksiniz. Kurabiyenin pişme süresine de dikkat etmeniz gerekir. Fırından daha yumuşakken çıkarılmaları gerekir. Daha uzun süre fırında bırakırsanız, kurabiyelerinizde yanık kokusu olacaktır. Bu yüzden pişme süresine uymanızı tavsiye ederiz. Şimdi birlikte güzel bir çikolatalı kurabiye hazırlayalım.
Çikolatalı kurabiye için gerekli malzemeler
225 gram doğranmış bitter çikolata
4 yemek kaşığı tereyağı
2/3 su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 adet büyük boy yumurta
3/4 su bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
200 gram bitter çikolata parçaları
Çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?
Kurabiyeleri hazırlamak için benmari usulü tereyağını ve 225 gram bitter çikolatayı eritin.
Bunlar birbirine iyice karışsın. Yoğurma kabının içinde elenmiş unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta esmer şekeri, yumurtaları ve vanilyayı mikserle çırpalım. Şeker eriyinceye kadar çırpmamız gerekir. Daha sonra erittiğiniz tereyağı ve çikolata karışımını içine koyarak, karıştırmaya devam edin. İçine karıştırdığınız un karışımını yavaşça ilave edin. Malzemeleri karıştırırken içine geriye kalan 200 gram bitter çikolata parçalarını koyun. Karışımdan içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yemek kaşığı yardımıyla kurabiye hamurlarını yerleştirin. Dediğimiz gibi kurabiyeleri tepsiye aralıklı olarak koyun. Aralarında en az 5-7 cm mesafe olması gerekir. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Kurabiyeler fırında en fazla 14-15 dakika tutulmalıdır. Üzeri yumuşak olarak dışarıya çıkarılmalıdır. Tepsinin içinde kurabiyeleri 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra servis tabağına alarak, konuklarınıza çayla birlikte ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:35:19
Çikolatalı Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Çikolatalı ya da kakaolu herhangi bir pasta benim çok hoşuma gidiyor. Bunun nedeni ise kakaoya karşı ayrı bir ilgimin olması. Bu nedenle ben de bu kurabiyeyi yapacağım ama çikolata sosu yerine puding döksem olmaz mı? Fulya . 04.10.2018 03:21:29
Nurbanu : Çikolatalı kurabiye hazırlarken puding kullanabilirsiniz. Herhangi bir sakıncası yok. Ancak içerisine çikolata yerine puding ilave ettiğiniz için yapacağınız kurabiyelerin yağ ve kabartma tozu düzeyine dikkat etmeniz gerekiyor. Normal çikolatadan farklı olarak içerisine bu maddelerden biraz daha fazla eklemeniz gerekiyor. Aksi takdirde istediğiniz lezzeti yakalamakta güçlük çekebilirsiniz. Afiyet olsun. 29.10.2018 19:23:27
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024