Pastanede yapılan un kurabiyesi ile evde yapılan arasındaki en büyük fark, pastanede yapılırken margarininin iyice kaynadıktan sonra hamura ilave edilmesidir. Öncelikle 1 paket margarin derin bir kapta kaynayana kadar iyice kızdırılır. Üzeri köpürene kadar kaynatmaya devam etmek gerekir. Köpürme dindiği zaman ateşten alınıp soğutmaya bırakın. Ilıklaşan yağı hamur leğenine ilave edin. Üzerine pudra şekeri ve sıvı yağda ilave edip karıştırmaya başlayın. Bu işleme krem kıvamını alana kadar devam edin. Daha sonra sırasıyla; nişasta, hamur kabartma tozu, vanilya ve son olarak da alabildiği kadar un ilave edin. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına ulaşmalıdır. Bu duruma gelen hamuru merdane ile açın ve kurabiye kalıpları ile şekil verin.
Beyaz Un Kurabiyelerini tepsiye dizip önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin.
Rengi tam olarak beyaz olduğunda ve tam olarak piştiğinde fırından alın. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.