Basit Elmalı Kurabiye, besin değerleri bakımından oldukça zengin bir kurabiyedir. Aynı zamanda yüksek miktarda protein ve karbonhidrat içerir. O nedenle formuna dikkat edenlerin çok fazla tüketmemesi önerilir. Özellikle misafir ikramlarında çayın ya da kahvenin yanında sunum yapılabilir. Aynı malzemeler kullanılarak farklı şekillerde yapılabilir.
Poğaça şeklinde ya da normal yuvarlak kurabiye şeklinde de yapılabilir. Oldukça kısa sürede hazırlanır. Üzerine pudra şekeri serpilerek ister çayın ister kahvenin yanında servis yapılır.
Basit Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
Hamuru için
1 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Elmalı Harç için
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için
Pudra şekeri
Basit Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Basit elmalı kurabiye tarifinde öncelikli olarak iç harç hazırlanmalıdır. Bunun için elmalar iyice yıkanarak kabukları soyulur ve rendelenir. Çok derin olmayan bir tencerenin tabanına rendelenmiş elmalar dizilir. Üzerine şeker ilave edilir ve toz tarçın serpilir. Tencere ocağa alınarak elmalar kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirilir.
Elmalar suyunu çekip yumuşayınca içerisine dövülmüş cevizler ilave de edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırılarak ılınması için oda sıcaklığında bekletilir. Elmalı harç ılınırken diğer bir yandan kurabiyenin hamuru hazırlanır. Hamur için derin bir kâse tercih edilir. İlk olarak kâseye yumurtalar kırılır ve üzerine toz şeker ilave edilir. Mikserin yüksek hızında yumurtalar kabarana ve şekerler eriyene kadar iyice çırpılır. Daha sonra içerisine margarin ve sıvı yağ ilave edilir. Margarin eriyip diğer malzemeler ile iyice özleştikten sonra mikser kullanımı bırakılır. Kâsenin içerisine kabartma tozu, vanilya, nişasta ilave edilir. Bu aşamadan sonra kurabiye hamuru el yardımıyla yoğrulmaya başlanır. Un hamura yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulma işlemine yaklaşık 8-9 dakika devam edilir. Hamur kulak memesi kıvamına ulaşınca dinlenmesi için bir kenarda bekletilir. Dinlenen hamur daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hamurlar iki avuç arasında yuvarlanır ve avuç içiyle bastırılır. Hamurun ortasına elmalı harçtan bir kaşık konur ve hamur poğaça yapar gibi kapatılır. Tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanır. Kurabiye yapımı için kullanılacak fırın tepsisi yağlanır ya da yağlı olmaması için pişirme kâğıdı serilir. Hazırlanan kurabiyeler tepsiye dizilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Daha sonra 180 derecede 5-6 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılan basit elmalı kurabiye oda sıcaklığında biraz dinlendirilir. Daha sonra sıcaklığını korurken üzerine pudra şekeri serpilerek servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 14:30:35
Basit Elmalı Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba Elmalı pastayı çok severim anneannem çok güzel yapardı. Ben de kıvamını tutturuyorum açıkçası harcı da güzel oluyor sadece cevizi dövmüyorum elimle kırıyorum ben ağıza gelmesi daha güzel oluyor öyle. Ancak ben bir türlü şeklini yapamıyorum basit bir şekilde hamurun içerisine harcı koyduktan sonra ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim teşekkürler Muhabbet . 10.09.2018 21:01:07
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024