Yoğurma kabının içerisine ilk önce toz şekeri, tuzu, toz mahlebi, kabartma tozunu ve 2,5 su bardağı unun ilave ederek yoğurma işlemine başlayalım.
Daha sonra yumurtanın bir tanesinin akını başka bir kâseye alalım ve diğer yumurta sarısı ile bütün yumurtayı, sirkeyi, tereyağını ve sütü ilave ettikten sonra karıştıralım. Kurabiyenin hamuru kulak memesi yumuşaklığında olana kadar içine yavaşça un ekleyerek yoğuralım. Hazırladığımız kurabiye hamurundan göz kararı parçala aldıktan sonra yuvarlayalım ve çok bastırmadan hafif şekilde rulo haline getirelim. Rulo haline egelen tuzlu kurabiyeleri önceden ayrılmış olan yumurta akına her yerini batıralım, daha sonra geniş tabağın içine konan ayçekirdeği içine batırdıktan sonra yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizelim. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapalım ve fırın tepsisini dolduralım. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika arasında pişirelim. Ayçekirdekli tuzlu kurabiye piştikten sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.