Acıbadem Kurabiyesi

Acıbadem kurabiyesi, badem unuyla yapılan lezzetli ve sevilen kurabiyelerden biridir. Kurabiyelerin malzemesine çok dikkat etmeniz gerekir. Hamurunun kıvamı kurabiyenin başarılı olarak yapılmasını sağlayan bir unsurdur. Malzemelerin tam oranında olması için tartıdan faydalanmanız gerekir. Kurabiyenin hamurunu tencerede mutlaka karıştırarak hazırlamalısınız.
Karıştırırken hamurun yayılmasına dikkat ediniz. Burada kıvamı yakalamak çok önemlidir. Sulu olursa pişirdiğiniz zaman dağılabilir. İstediğiniz kurabiyeleri yapamazsınız. Pişirdikten sonra kâğıttan ayrılmasını mutlaka dediğimiz gibi yapmalısınız. Yoksa tüm emekleriniz boşa çıkar. Hem nemlenmediklerinde birbirlerine yapıştırmanız imkânsız hale geliyor. Fırın ısısını da dediğimiz gibi ayarlayın. Bu kurabiyeler hazır olarak satılmaktadır. Ancak çoğu pastanede fındık unu kullanıldığından bu lezzeti alamayacağınızı belirtelim. Kendiniz gerçek badem unuyla yaparak, ağız tadıyla acıbadem kurabiyesi yiyebilirsiniz. Dilerseniz bu özel kurabiyeleri birlikte hazırlayalım.

Acıbadem kurabiyesi için gerekli malzemeler

  • 250 gram badem unu
  • 375 gram toz şeker
  • 200 gram yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 damla acı badem aroması (Bu sizin tercihinize kalmış)

Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır?


Bir tencerenin içinde toz şekeri, badem unu ve yumurta aklarını çırpıcı ile iyice çırpın. Acıbadem aroması kullanacaksınız, şimdi içine bir damla damlatın.
Malzemelerin birbirine iyice karışması gerekir. Ocağın altını kısık ateşe ayarlayarak, 10-12 dakika kadar malzemeleri karıştırarak pişirin. Pişerken malzemelerin yayılması 4-5 saniye sürerse kıvamı yerindedir demektir. Daha sonra bu malzemeleri mutfak tezgâhının üzerine dökün. İçine limon suyunu ilave ederek, bir spatula ile tezgâhın üzerinde karıştırıp toplayın. Bu sayede hem soğumasını sağlayacaksınız hem de limon suyuyla hamur birbirine karışmış olacak. Hamurunuz oda sıcaklığına geldiğinde sıkma torbasının içine almalısınız. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt sererek, hamuru 2-3 cm aralıklarla tepsiye sıkın. Fırını önceden 130 derecede ısıtın. Burada yarım saat kadar pişirdikten sonra, ısıyı 150 dereceye çıkarın. Bu durumda 10-12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleriniz kahverengi rengine gelene kadar pişirin. Bunu istediğiniz renkte kesebilirsiniz. Önemli olan ilk yarım saatlik süredir. Kurabiyeleri yakmadan pişirmeniz gerekir. Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda kağıdıyla birlikte ıslak bir bezin üzerine alın. Islak bezin kâğıdı nemlendirmesiyle, kurabiyeler kâğıttan kolay çıkar. Aksi takdirde çıkarırken kurabiyelerin içi boşalacaktır. Kâğıttan ayrılan kurabiyeleri birbirine yapıştırarak, servis tabağına alabilirsiniz. Verdiğimiz ölçüden yaklaşık olarak kırk tane kurabiye çıkar. İkiye yapıştırdığınızda en az yirmi kurabiye elde edersiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 23:27:41
Acıbadem Kurabiyesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Acıbadem Kurabiyesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Acıbadem Kurabiyesi"
Merhaba, acı bademin insn sağlığı için çok büyük faydalarının olduğunu biliyorum ancak acı oması neddeni ile tüketmek çok zor oluyor. Bu gibi durumlarda bu şekilde kurabiyeler yaparak acı bademi tüketmemde faydalar var mıdır yoksa pişen acı badem özelliklerini kaybeder mi?
Dürriye . 02.10.2018 01:41:40

Islak Kurabiye

Islak kurabiye, sizlere ıslak kek kadar lezzetli gelecek bir kurabiye çeşididir. Bunların lezzetini hiç unutamayacaksınız. Fakat dediğimiz gibi fırında ...
Devamını Oku

Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker hamurlu kurabiye, son yıllarda oldukça rağbet gören kurabiyelerin arasına girmiştir. Her biri birbirinden güzel süslenmiş kurabiyeler tam seyirlik...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Kurabiye

Zeytinyağlı kurabiye, bize göre en sağlıklı yağla yapılan üstelik tadı gevrek olan, harika bir kurabiye türüdür. Yedikten sonra sizde bize hak vereceksi...
Devamını Oku

Atom Kurabiye

Atom kurabiye, iç malzemesinin zenginliğiyle oldukça doyurucu ve lezzetli bir kurabiye türüdür. Böyle iç dolgu malzemesi ile yapılan kurabiyeleri poğaça...
Devamını Oku

Zeytinli Kurabiye

Zeytinli kurabiye, zeytinin kurabiyeyle uyumu mükemmel oluyor. Değişik malzemelerle hazırlanan tuzlu kurabiyelere zeytinli eklemek için fazla beklemeyin...
Devamını Oku

Havuçlu Kurabiye

Havuçlu kurabiye, leziz kurabiye çeşitlerinden biridir. Kurabiyenin içine koyulan iç malzemesiyle sizi kendine hayran bırakacağını düşünüyoruz. Farklı l...
Devamını Oku

Baharatlı Kurabiye

Baharatlı kurabiye, lezzetli tuzlu kurabiyeler arasında yer alır. Baharat çeşitlerini sevenler bu lezzetten vazgeçemeyecektir. Çayların yanında size bir...
Devamını Oku

Balayı Kurabiyesi

Balayı kurabiyesi, ağızda dağılan lezzetiyle sizi mest edecek bir kurabiye türüdür. Sizlere aynı tertiple iki farklı lezzette kurabiye tarifi hazırladık...
Devamını Oku

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Çörek otlu tuzlu kurabiye, çayın yanında tuzlu kurabiye sevenlerin beğeneceği bir kurabiye türüdür. Tuzlu kurabiyeler içinde hem lezzeti hem de faydalar...
Devamını Oku

Cevizli Kurabiye

Cevizli kurabiye, kurabiye türleri arasında farklı bir yere sahiptir. Cevizin kurabiyeye verdiği lezzeti hiçbir malzemeyle yakalayamazsınız. Sanırız bu ...
Devamını Oku

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı kurabiye, meyvelerle yapılan kurabiyeler hem hafif hem de besleyici oluyor. Bu tarifte ayvayla hazırlandığından meyveli tatları sevenlerin beğene...
Devamını Oku

Zencefilli Kurabiye

Zencefilli kurabiye, sağlıklı ve besleyici olan son derece lezzetli bir kurabiyedir. Bu şekilde sağlığa yararlı malzemelerle hazırlanan kurabiyeler hem ...
Devamını Oku

Alaçatı Kurabiyesi

Alaçatı kurabiyesi, içine koyulan ve özel bir kokusu olan damla sakızıyla yapılan bir kurabiyedir. Damla sakızı ülkemizde sadece burada yetiştiğinden, p...
Devamını Oku

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç kurabiyesi, bu lezzetli kurabiyeler Gaziantep mutfağına ait yöresel kurabiyedir. Özel bir kalıp kullanılarak yapılmaktadır. Böyle yöresel lezzet...
Devamını Oku

Kokostar Kurabiye

Kokostar kurabiye, içinde farklı lezzet barındıran ve herkesin hoşlanacağı niteliktedir. 7'den, 70'e herkesin beğenisini alacak bu kurabiye tarifini sev...
Devamını Oku

Şerbetli Kurabiye

Şerbetli kurabiye, sizlere tatlı zevki tattıracak kadar lezzetli bir kurabiyedir. Şerbeti, iç malzemesi ile vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasında yer al...
Devamını Oku

Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır gevrekli kurabiye, içerisine yumurta, margarin mısır nişastası, pudra şekeri koyularak yapılan ve pişince çikolata ve mısır gevreğine bulanarak hazırlanan kur...
Devamını Oku

Küllü Kurabiye

Küllü kurabiyede, kurabiye piştikten sonra kakaolu karışıma bulanınca kül görünümü verdiği için bu ismi almıştır. Küllü kurabiye kısa sürede hazırlanabilen kolay bi...
Devamını Oku

Sirkeli Kurabiye

Sirkeli kurabiye, içerisine yumurta, margarin, kabartma tozu ve sirke koyularak yapılan bir kurabiye tarifidir. Sirkeli kurabiye diğer kurabiyelere göre daha gevrek...
Devamını Oku

Coco Star Kurabiye

Coco Star Kurabiye hanımların çay saatlerini renklendirecek harika bir atıştırmalık fikri olmasının yanı sıra evdeki erkeklerin bile ilgisini çekiyor. Hindis...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şerbetli Kurabiye
Mısır Gevrekli Kurabiye
Küllü Kurabiye
Sirkeli Kurabiye
Coco Star Kurabiye
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024