{ "title": "Zeytinyağlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/zeytinyagli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 21:02:36", "author": "Ulunay", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı kurabiye, bize göre en sağlıklı yağla yapılan üstelik tadı gevrek olan, harika bir kurabiye türüdür. Yedikten sonra sizde bize hak vereceksiniz. Margarin ya da tereyağı yemeyenler için kurabiyeleri bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı kurabiyelerin daha lezzetli olduğunu gördüğünüzde, margarinle kurabiye yapmayı bırakabilirsiniz. Bu tarifte yine hazırladığınız hamuru dinlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Şimdi birlikte bu lezzetli kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Zeytinyağlı kurabiye için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içine zeytinyağı ve yumurtayı koyarak karıştırıyoruz. İçine pudra şekerini, yoğurdu, tuzu, fındıkları, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Bunları karıştırırken içine nişastayı ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Yoğururken hamurun kıvamını kontrol edin. İstediğimiz gibi ele yapışmayacak bir hamur elde etmemiz gerekir. Buna göre ilave edeceğimiz un miktarını azaltıp arttırabiliriz. Bazen ölçülerde bardak boyları ve yumurtanın büyüklüğü un miktarını az da olsa değiştirebiliyor. Hamurumuz istediğimiz gibi olduysa, bunu bir süre dinlendirmemiz gerekir. Dinlenen hamurla yapılan hamur işleri daha güzel oluyor. Bunu her hamur işinde kullanın. Fırın tepsisini yağlayalım. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Bunları yuvarlayarak şekillendirelim. Daha sonra önce yumurta akına, sonra toz şekere batırarak tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim. 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırında kurabiyeleri pişirmeye başlayın. Kurabiyeleriniz kabardıktan sonra fırının ısısını 150 dereceye düşürün. Üzerleri pembeleşince fırından çıkarın. Soğuduktan sonra çayla birlikte kurabiyeleri servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }