Zeytinli kurabiye, zeytinin kurabiyeyle uyumu mükemmel oluyor. Değişik malzemelerle hazırlanan tuzlu kurabiyelere zeytinli eklemek için fazla beklemeyin. İster mayalı hamurdan hazırlayın ister normal tuzlu kurabiye hamurundan her iki türlü güzel bir lezzet yakalayacaksınız. Bu kurabiyeler size sadece çay saatinde değil, kahvaltı sofralarında bile eşlik edebilir. Sizlere güzel bir tarif hazırladık. Dilerseniz birlikte bu lezzetli kurabiyeleri yapmaya başlayalım.
Zeytinli kurabiye için gerekli malzemeler
125 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırın)
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı doğranmış zeytin ve dövülmüş ceviz içi
Yeterince tuz
Alabildiği kadar elenmiş un
Zeytinli kurabiye nasıl yapılır?
Derin bir kâsenin içinde hamur malzemelerini birbirine karıştırarak yoğuralım. Dediğimiz gibi yumurta sarısının bir tanesini ayıralım. Diğer malzemelerin hepsini karıştıralım. Malzemelerin içine elediğimiz unu yavaşça ilave edelim. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığında olacak. Bu kıvamı yakalayınca hamuru hava almayacak şekilde streçle sararak, buzdolabında bekletin. Bu arada fırın tepsisini yağlayalım. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopararak, elimizde açalım. İçine cevizli zeytinden bir miktar koyarak, ağzını büzelim. Bunu tepsinin içine yerleştirelim. Kapattığımız yerleri alt tarafa getirelim. Hamurun tamamını kurabiye olarak hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında, üzerleri kızarana kadar zeytinli kurabiyeleri pişirelim. Kurabiyeleri ılık olarak servis edebiliriz. Yanında güzel çay ikram ederek, çay keyfini renklendirelim.