{ "title": "Zencefilli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/zencefilli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 21:28:53", "author": "Hüsnü", "article": [ { "article": "
Zencefilli kurabiye, sağlıklı ve besleyici olan son derece lezzetli bir kurabiyedir. Bu şekilde sağlığa yararlı malzemelerle hazırlanan kurabiyeler hem sağlıklı hem de değişik bir lezzete sahip olacaktır. Böyle değişik kurabiyeler hazırlamaktan çekinmeyin. İnanın çok beğeneceksiniz. Arada bir değişik yapmanızın faydasını göreceksiniz. Bu kurabiyelerin kahveye iyi eşlik edeceğini belirtelim. Dilerseniz sizler için hazırladığımız zencefilli kurabiye tarifini birlikte hazırlayalım. Çay saati yaklaşıyor, çayın yanında konuklarımıza ikram edelim.

Zencefilli kurabiye için gerekli malzemeler
Zencefilli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeyi hazırlamak için hamuru yoğurmamız gerekir. Bunun için derin bir yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri karıştırın. Daha sonra içine pekmezi, toz zencefili, tuzu ve toz tarçını atın. Malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve elenmiş unu azar azar ilave ederek, hamurun kıvamını yakalayın. Hamurunuz sert olmamalıdır. Elinize yapışmayacak kadar, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Daha sonra hamuru bir süre dinlendirin. Dinlendirilmiş hamurla yapılan kurabiyeler oldukça lezzetli olur. Aynı zamanda fırına girdiğinde tepsinin içinde yayılmaz. Şimdi fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. İsterseniz yağlı kâğıt yerine tepsiyi yağlayabilirsiniz. Hamurunuz yeterince dinlendiyse, küçük parçalar kopararak şekillendirin. Bunları fırın tepsisinin içine yerleştirin. Kurabiyeleri biraz aralıklı olarak koyun. Kabardıklarında birbirlerine yapışmasınlar. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıttıysanız, kurabiyeleri pişmesi için içine koyun. Üzerleri pembeleşene kadar kurabiyeler pişmelidir. Yaklaşık olarak 20-25 dakikada istediğiniz kıvamda pişerler. Daha sonra zencefilli kurabiyeleri soğutarak, yanına güzel bir çay demleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }