{ "title": "Yumurtasız Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/yumurtasiz-kurabiye.JPG", "date": "19.01.2024 09:19:12", "author": "Mustafa Tolga", "article": [ { "article": "
Yumurtasız kurabiye, bazı kişiler kurabiye yaparken yumurtasız olmasını tercih ederler. Bunun sebebi belki yumurtaya karşı alerjileri olması, belki de yumurtayı sevmemeleri olabilir. Yumurtasız kurabiye olmaz demeyin. Kurabiyenin yumurtasız pişirilmesi öncelikle kurabiyenin uzun süre taze kalmasını sağlar. Pişirdiği kurabiyeleri saklamak isteyenler için pratik bir çözümdür. Şimdi diyeceksiniz yumurtanın yerine hangi malzeme kullanılmalı. Kurabiye malzemelerinin hepsinin görevi farklıdır. Yumurta kullanmadan pişireceğiniz kurabiyeye mutlaka margarinin bitkisel olanını kullanmalısınız. Kullanacağınız yumurta yerine ise zeytinyağı kullanmanız gerekli. Sonuçta kurabiyelerinizin lezzeti değişmeden, aynı sonucu alacağınızdan kuşkunuz olmasın. Pişerken kurabiyeler aynı şekilde kabaracak ve lezzetli olacaktır. Kurabiyenin hamurunu da her zaman yaptığınız gibi yumuşak ve kolay şekil alacak şekilde hazırlayacaksınız. İsterseniz bu yumurtasız kurabiyeleri hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

Yumurtasız kurabiye için gerekli malzemeler
Yumurtasız kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için karıştırma kabının içinde yumuşak bitkisel margarini, pudra şekerini ve zeytinyağını iyice karıştırın. İçine vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Eleniş olan unu azar azar ilave ederek, her zaman yaptığınız gibi yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığına gelen hamuru hava almayacak şekilde sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu işlem kurabiyelerin pişme aşamasında yayılmasını önleyecektir. Daha sonra fırını 170 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek hazırlayın. Dinlenen hamuru parçalara ayırarak, tezgâhın üzerinde açın. Bunları istediğiniz kurabiye kalıbıyla keserek kurabiyeleri hazırlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kurabiyelerin kabaracağını dikkate alın. Kızmış olan fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar kurabiyeleri pişirin. Yaklaşık olarak 15-18 dakika pişme süresi yeterli gelecektir. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuduktan sonra konuklarınıza çayla birlikte ikram edebilirsiniz. Kurabiyelerin lezzeti çok beğenilecektir. Kalan kurabiyeleri kapalı bir yerde uzun süre saklayarak, taze olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }