{ "title": "Yulaflı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/yufkali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 13:24:18", "author": "Onursay", "article": [ { "article": "
Yulaflı kurabiye, son derece sağlıklı ve leziz kurabiyelerden biridir. Özellikle diyet yapanların rahatlıkla tüketebileceği kurabiyelerden biridir. Hem sindirimi kolay hem de kalori açısından tercih edilen kurabiyedir. Çayla birlikte tüketeceğiniz kurabiyeleri hem siz hem de konuklarınız beğenecektir. Pişirdiğiniz her şey içindeki malzemeler kadar lezzetli olur. Bu tarifin içindeki malzemelerde, kurabiyenin lezzetini ortaya çıkaracaktır. Hazırladığımız tarifin ölçülerine uyduğunuzda, yaptığınız kurabiyenin kıvamı yerinde olacaktır. Dilerseniz birlikte bu lezzetli tarifi hazırlamaya başlayalım.

Yulaflı kurabiye için gerekli malzemeler
Yulaflı kurabiye nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içine yulaf ezmesini, portakal kabuğu rendesini, tuzu ve kabartma tozunu koyarak karıştırın. Daha sonra başka bir kâsenin içinde yumuşamış tereyağını ve toz şekeri malzemelere karıştırarak, mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine yumurta ve vanilyayı ekleyerek, karıştırmaya devam edin. Bunları yulaflı karışımla birlikte karıştırın. 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra, hamurunuz hazır hale gelmiştir. Hamurun kıvamı hafif şekilde ele yapışacak kadar olmalıdır. Hamuru kısa bir süre dinlendirdikten sonra, elinizi hafif unlayarak ceviz büyüklüğünde parçaları elinizle şekillendirin. Bunları yağlamış olduğunuz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Fırınınızı 180 derecede ısıtarak, tepsiyi fırına sürün. Kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Bu yaklaşık olarak 15-20 dakika sürecektir. Daha sonra fırından çıkarın ve kurabiyelerin dinlenmesini sağlayın. Çayınız hazırsa, kurabiyeleri ılık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }