{ "title": "Yoğurtlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/yogurtlu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 05:34:25", "author": "Keyyise", "article": [ { "article": "Yoğurtlu kurabiye, çoğumuzun önceki yıllarda tadını hatırlayacağı bu lezzetli kurabiyeleri annelerimiz sıkça yapardı. Çaylarını yanında, yemek aralarında sıkça atıştırmalık olarak tüketilirdi. Bu kurabiyelerin malzemesinde yoğurt kullanılmaktadır. Margarin yerine sıvı yağla hazırlanmaktadır. Bu nedenle oldukça sağlıklı ve besleyici olacağını belirtelim. Kurabiye hamurunu yine yumuşak kolay şekil alacak şekilde hazırlamalısınız. Ayrıca piştikten sonra uzun süre tazeliklerini koruyacaklarını söyleyebiliriz. İsterseniz kurabiyeleri hep birlikte hazırlamaya başlayabiliriz.

Yoğurtlu kurabiye için gerekli malzemeler
Yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için yoğurma kabının içinde toz şekeri, yumurtayı ve sıvı yağı iyice çırpın. Toz şeker eriyinceye kadar çırpmalısınız. Daha sonra içine yoğurdu, karbonatı ve kabartma tozunu ilave edin. Bu arada karıştırmaya devam edin. Kuru üzümleri de malzemenin içine karıştırarak, malzemeleri hazırlayın. İçine elenmiş unu azar azar ilave ederek, hamuru ele yapışmayacak kıvamda yoğurmaya başlayın. Unu birden koymaya çalışmayın. Hamurun sert olmasına sebep olabilirsiniz. İstediğiniz yumuşaklıktaki hamuru hazırladığınızda, hamuru kendine gelmesi için bir süre dinlendirin. Bu sırada kurabiyeleri pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayarak hazırlayın. Fırını 175 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak, elinizle şekillendirin. Bunları toz şekere bulayarak fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kurabiyelerin hepsini hazırladıktan sonra, kızmış olan fırına atarak pişmelerini sağlayın. Kurabiyelerin üzerleri hafif kızarana kadar pişmeleri gerekir. Aksi halde fazla piştiğinde kurabiyeler sertleşir. Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılındıktan sonra konuklarınıza çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }