Vişneli kurabiye, vişne zamanı geldiğinde bu kurabiye tarifini taze vişneyle denemelisiniz. Kurabiyeye vişnenin verdiği mayhoş lezzeti seveceğinizi düşünüyoruz. Bu tür kurabiyeleri genellikle elma gibi malzemelerden hazırlıyoruz. Ancak arada sırada böyle değişiklikler yapmanızı tavsiye ederiz. Hem besleyici hem de lezzetli olan kurabiyeler inanıyoruz ki bir sonraki güne kalmayacaktır. Burada önemli olan kurabiyelerin hamurunu tam kıvamında hazırlamanız ve fırında fazla kızartmadan pişirmenizdir. Bunlara ve ölçülere uyduğunuz sürece ortaya nefis kurabiyeler çıkacaktır. Kurabiyelerin içinde taze vişne kullandık. İsterseniz fazla sulu olmayan vişne reçeli kullanabilirsiniz. Dilerseniz birlikte bu kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.
Vişneli kurabiye için gerekli malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
Alabildiği kadar elenmiş un
Kurabiyelerin içine koymak için çekirdekleri ayıklanmış 1 kâse vişne
Vişneli kurabiye nasıl yapılır?
Kurabiyeyi hazırlamak için, yoğurma kabının içinde yumurtayı, yumuşak margarini, sıvı yağı ve yoğurdu iyice karıştırın. İçine limon suyunu, karbonatı ve unu ilave ederek, hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Kıvamı yakalanan hamuru en az yarım saat kadar üzerini örterek dinlendirin. Bu esnada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Fırınınızı da 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Daha sonra dinlenmiş olan hamuru iki parçaya ayırarak, her birini yarım cm kalınlığında açarak, yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla hamurları kesin. İsterseniz burada bir bardak ağzını kullanabilirsiniz. Böldüğünüz hamurların içine ikişer adet vişne koyarak, hamurun kenarlarını kapatın. Bunları fırın tepsisine dizin. Isıtmış olduğunuz fırına koyarak, kurabiyeleri pişirin. Kurabiyelerin üzeri kızarmadan fırından çıkarmalısınız. Dışarda soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek, çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.