{ "title": "Vanilya Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/vanilya-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 04:39:14", "author": "Beri", "article": [ { "article": "
Vanilya kurabiye, hoş aromasıyla beğeninizi kazanacak bir kurabiye türüdür. Bu kurabiyeleri kapalı kapların içinde uzun süre saklayabilirsiniz. Tazeliklerini koruyacaklarını belirtelim. Kurabiye hamurunu hazırlarken sizlere belirttiğimiz gibi hamuru buzdolabında dinlendirmeniz çok önemli. Pişerken yayılmasını bu şekilde önleyeceksiniz. Ayrıca sıcak fırına sürerek kurabiyeleri pişirmeniz gerekir. Ağızda dağılan bu hoş aromalı kurabiyeler sadece çayın yanında değil, kahveyle bile harika uyum sağlayacaktır. Dilerseniz bu lezzetli kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım.

Vanilya kurabiye için gerekli malzemeler
Vanilya kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağını ya da margarini mikserle beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra toz şekeri ilave ederek, şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. İçine yumurtayı koyun. Tabi bu esnada çırpma işlemini sürdürün. Bu karışımın içine vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Karışıma yavaş yavaş un ilave ederek, elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurulması gerekir. Kulak yumuşaklığında bir hamur hazırlamanız gerekir. Bunu streçle sararak, buzdolabında en az yarım saat süreyle dinlendirin. Bu arada sizde kurabiyeleri pişireceğiniz fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek, hazırlayın. Hamur dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın. Tezgâhın üzerine bir tane yağlı kâğıt serin. Hamuru bunun üzerine koyun. Hamurun üstüne ikinci bir yağlı kâğıt koyun. Merdane yardımıyla hamuru bu iki yağlı kâğıt arasında yaklaşık olarak 1,5 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Daha sonra hamurun üstündeki yağlı kâğıdı kaldırarak, kurabiye kalıplarıyla şekiller verin. Bunları içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine belli aralıklarla dizin. Daha sonra fırın tepsisini buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletin. Bunu yapmamızın amacı kurabiyelerin kendini toplaması ve fırında dağılmaması içindir. Bu esnada fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya da başlayın. Isınan fırında 7-10 dakika kadar pişirilen kurabiyeleri dışarıya soğuması için alın. Soğuduktan sonra konuklarınıza çayın eşliğinde vanilya kurabiyelerinizi ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }