{ "title": "Üzümlü Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/uzumlu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 22:35:29", "author": "Mustafa Meriç", "article": [ { "article": "
Üzümlü kurabiye, kurabiyenin içinde bulunan kuru üzümün lezzetini aldığınızda, üzümün kurabiyeye ne kadar yakıştığını göreceksiniz. Klasik kurabiye hamurunun içine üzüm ilave ederek, hazırladığınız kurabiyede farklılık yaratabilirsiniz. Eskiden aile büyüklerinin yaptığı gibi aynı lezzeti yakalayamasanız bile, sizlerin hazırladığı üzümlü kurabiyelerde beğenilecektir. Kurabiyeyi hazırlarken hamurun kıvamına dikkat etmeniz halinde sonuç mükemmel olacaktır. Tarifte verdiğimiz malzemelerin ölçülerine uymanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz üzümlü kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım.

Üzümlü kurabiye için gerekli malzemeler
Üzümlü kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için, hamuru yoğuracağınız kabın içinde sıvı yağı ve yumurtaları karıştırmaya başlayın. İçine kuru üzümü, iç cevizi, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu, karbonat ve kabartma tozunu koyarak karıştırmaya devam edin. Eleniş olan unu azar azar içine koyarak, hamuru yoğurmaya başlayın. Hazırlayacağınız hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Bu kıvamı yakaladığınız hamuru hava almayacak şekilde sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Kurabiyelerin pişeceği fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş olan hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak, elinizle şekillendirin. Bunları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bu sırada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Kurabiyelerin üzerine fırçayla yumurta sarılarını sürün. Arzu ederseniz iç ceviziniz varsa kurabiyelerin üzerine birer parça koyabilirsiniz. Fırınınız ısındıysa tepsiyi fırına koyun. Kurabiyelerin üzeri kızardıktan sonra soğuması için dışarıya alın. Üzümlü kurabiye ve güzel demlenmiş bir çay konuklarınıza büyük bir zevk verecektir. Biz kurabiyeleri uzun süre taze olarak saklayabileceğiniz söyleyecektik. Ancak kurabiyeler saklanacak kadar kalmayacak.

Afiyet olsun.
" } ] }