{ "title": "Tuzlu Susamlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/tuzlu-susamli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 02:02:28", "author": "Mustafa Engin Çoban", "article": [ { "article": "Tuzlu Susamlı Kurabiye; halkımız tarafından sevilen ve misafir ağırlarken gelenek haline gelmiş çay yanında servis edilen eşsiz bir kurabiye çeşididir. Özellikle kadınların gün yaptığı zamanlarda tuzlu susamlı kurabiye yerini masalarda her zaman alır. Çaya ve diğer içeceklere çok güzel bir şekilde eşlik eder.

Tuzlu susamlı kurabiye için gerekli malzemeler
Tuzlu susamlı kurabiye üzeri için
Tuzlu susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Orta boy bir karıştırma kabına 125 gram margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurta sarısını koyup iyice karıştırın ve malzemelerin bir hale gelmesine özen gösterin. Daha sonra ise 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1,5 yemek kaşığı toz şeker, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlebi de ekleyip tekrar iyice karıştırın. Mahlep karıştırmış olduğunuz kıvamın içerisinde küçük küçük kabarcıklar halinde kalabilir ve bunun oluşmamasına çok dikkat edin tek yapmanız gereken şey çok sık karıştırmanız ve mahlebi karışıma iyice yedirmeniz olacaktır. Son olarak yapmanız gereken yaklaşık 3 su bardağı unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur kıvamı haline gelene kadar güzelce yoğurun. Tuzlu susamlı kurabiye yaparken en çok dikkat edilmesi gereken şey hamurun yumuşak olması ve istenilen kıvamın tutturulmasıdır. Yoğurma işleminiz bittikten sonra hamurdan küçük küçük parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce yumurtanın akına batırın ve sonrasında iyice susama bulayın ardından yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine güzelce dizin. Tuzlu susamlı kurabiyeleri önceden ısıtmış olduğunuz 170 dereceli fırınınıza verin ve yaklaşık olarak 35 dakika kadar pişirin. Pişmiş olan tuzlu susamlı kurabiyelerinizi fırından alın, soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun.
" } ] }