{ "title": "Tuzlu Sirkeli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/tuzlu-sirkeli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 12:44:09", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Tuzlu sirkeli kurabiye, Kurabiye denince aklınıza şekerli kurabiyeler gelmesin. Çoğu kişi tuzlu atıştırmalıklardan hoşlanır. Çay saatlerinde şöyle gevrek gevrek bir atıştırmalık kim istemez ki. Tuzlu sirkeli kurabiye tam aradığınız tarif. Bildiğiniz tuzlu kurabiyelerden daha farklı olarak gevrek ve lezzetli. Eğer sizde denenmiş bir tarif arıyorsanız bu tuzlu sirkeli tarifi deneyebilir ve kendinizde tecrübe edebilirsiniz. Özel günlerinizde, doğum günlerinde ve pikniklerin ize yapıp götürebilirsiniz. Bu tuzlu sirkeli kurabiye uygun koşullarda muhafaza edildiğinde uzun süre tazeliğini korumaktadır. Sizde ara ara yapıp buzdolabında saklayabilir. Akşamları çay oturmalarının yanına koyabilir, habersiz gelen misafirlerinize hazır olarak sunabilirsiniz. Bu tarifte ortalama iki tepsi sirkeli tuzlu kurabiye çıkmaktadır. Tuzlu sirkeli kurabiye evde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapılabilmektedir. Şimdi hazırlanış aşamalarını sizinle paylaşalım,

Tuzlu sirkeli kurabiye için gereken malzemeler
Tuzlu sirkeli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin yapılışına geçebiliriz. Öncelikle derin bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumuşak margarini koyun. Yumurtaların sarısını üzerine kullanmak için ayırın kalan beyazını hamur içinde kullanın. Sıvı yağ, yumurta, sirke, tuz koyup karıştırmaya başlayın. İçerisine yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi kıvamında ne sert ne yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir. Hamur hazırlandıktan sonra tezgâh üzerine bir miktar un serpilir. Hamur merdane yardımıyla açılır.

Kurabiye yapımında kullanılan metal, plastik ya da silikon kalıplar ile şekil verilebilir. Hazır kalıplar ile şekil vermeniz mümkün. Dilerseniz de elinizle tuzlu sirkeye şekil verebilirsiniz. İsterseniz burgu yapabilir ya da örgü şeklinde yapabilirsiniz bu tamamen sizin zevkinize kalmış. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye serdiğiniz yağlı kâğıt üzerine dizin. İlk önce ayırdığınız yumurta sarılarını çırpın ve fırça yardımı ile bütün kurabiyelere bol şekilde sürün. 2 sırasını ya da iki çeşidine susam, diğer iki çeşidine çörek otu, diğer iki sırasına susam serpiştirin. Bu görüntü itibariyle tuzlu sirkeli kurabiyenize hareket katacaktır, lezzeti de cabası. Hazırlanan tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırına sürün. Üstü altı kızarana kadar pişirin. Pişme süresi vermememizin sebebi fırından fırına pişirme sürecinde değişiklik olmasındandır. Siz ara ara kontrol ederek takip edebilir. Üzeri ve alttı pişen kurabiyeleri fırından alabilirsiniz. Tuzlu sirkeli kurabiyeler hazırdır. Soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun.
" } ] }