{ "title": "Tuzlu Simit Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/tuzlu-simit-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 19:40:33", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tuzlu Simit Kurabiye, ister hazır olsun isterse annelerimiz evde hazırlasın tuzlu simit herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen besin maddelerinin başında gelmektedir. Çoğunlukla evde el yapımı tuzlu simit sade yapılabileceği gibi, aynı zamanda içerisine mahlep ilave edilerek de yapılabilmektedir. Özellikle tuzlu simit ağızda dağılan o mükemmel lezzeti ile tüketen kişide bir alışkanlık yaratıp bağımlılık haline dönebilir. Çocuğu olan anneler genellikle evlerinden hamur işi çeşitlerini eksik etmezler, mesel kek, börek, tuzlu simit ve kurabiye çocukların vazgeçemediği lezzetlerin başında gelmektedir. Hamarat hanımlar evlerine gelecek olan misafirlere karşı genellikle hazırlıklıdır ve hiç sıkıntı çekmeden misafirini ağırlayabilir. Tuzlu simit kurabiyenin birden fazla tarifi mevcut olmaktadır. Bazen hazırladığımız tuzlu simitler hemen ertesi güne bayatlıyor, ancak bayatlamadan kendisini bir ay boyunca tazeliğini koruyan simit kurabiye tarifleri de bulunmaktadır. Düşünsenize size hiç haber vermeden çaya gelen konuğunuza ikram edecek hiçbir şey olmadığını tabi zor durumda kalırsınız. Tazeliğini koruyan tuzlu simit sizi konuğunuza mahcup etmeden çayın yanında verilecek en güzel ikramlardan birisidir. Tuzlu simit kurabiyenin tazeliğini koruması için kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Tuzlu Simit Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Tuzlu Simit Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce büyük bir yoğurma kabının içerisine margarini, sıvı yağı, mahlebi, ılık suyu, yumurta sarısını, sirkeyi ilave edip elimiz ile karıştıralım. Daha sonra bir miktar unu ve kabartma tozunu karışımın üzerine ilave ettikten sonra yoğurma işlemine başlayalım. Unu mutlaka yavaşça ilave edelim fazla olursa, hamur sert bir kıvam alır. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hazırladığımız tuzlu simit kurabiye hamurunu iki parçaya ayıralım. Ardından merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında olacak şekilde açalım. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak halkalar çıkaralım ve ortalarını parmağımız ile açtıktan sonra elimiz ile simit şekli verelim. Küçük bir kâsenin içinde yumurtanın akı ile pekmezi bir arada çırpalım. Hazırladığımız simitleri ilk önce bu pekmezli karışıma batıralım ardından geniş tabağın içindeki susama bolca batıralım. Daha sonra fırın tepsini yağlayın ve içerisine hazırladığımız simitleri dizelim. Önceden 175 derecede ısıtılan fırına verelim ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında kızarmış olan tuzlu simit kurabiyeleri soğuması için kenara kaldıralım. Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }