{ "title": "Toz Pudingli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/toz-pudingli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 11:36:44", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Toz pudingli kurabiye, Tatlı, kek, pasta veya kurabiye Türk mutfağında en az yemek kadar önemlidir. Evimize gelen misafirlerimize yemek için ne kadar özeniyorsak çayın yanına bir pasta çeşidi için de o kadar özeniriz. Benim çay yanına veya kahve yanına en çok yakıştırdığım kurabiyedir. Kurabiye hem hafif hem de yapımı en kolay olan pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Bugün de ben sizlere çok kimsenin yapmadığı ama tadının muhteşem olduğu bir kurabiye tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Toz pudingli kurabiye için gerekli olan malzemeler
Toz pudingli kurabiye nasıl yapılır?

Toz pudingli kurabiye hem çok hafif hem de çok lezzetli bir kurabiye çeşididir. Toz pudingli kurabiye için istediğiniz pudingi kullanabilirsiniz ancak ben en çok Antep fıstıklı pudingi yakıştırıyorum. Biraz da fıstık gerçekten çok yakışıyor. Kurabiye için ilk olarak yumurta ve şekeri bir kapta biraz çırpın. Daha sonra oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz margarini ve sıvıyağı da ekleyin ve karıştırın. En son olarak da pudingi de ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Yalnız unu birden eklemeyin yavaş yavaş ekleyin ki hamurunuz çok sert olmasın. Kurabiye hamuru ne kadar yumuşak olursa kurabiye o kadar güzel olur. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Kurabiye piştikten sonra da biraz bekleyin. Çünkü biraz zaman geçtikten sonra kurabiyenin kıvamı daha güzel oluyor. Kurabiyemiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }