{ "title": "Tırtıl Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/tirtil-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 13:13:24", "author": "Kadı", "article": [ { "article": "
Tırtıl kurabiye, tarifi uzun süre tazeliğini koruyabilen lezzetli bir kurabiye türüdür. Kurabiye malzemeleri verilirken bazen toz şeker, bazen de pudra şekeri kullanılmaktadır. Aslında bunlar arasında fazla fark yoktur. Aralarında bulunan fark sadece hazırlama aşamasında toz şekerin çırpılırken daha fazla çırpılarak eritilmesidir. Yani sizleri daha fazla uğraştırmaktadır. Pudra şekeri daha çabuk malzemelerle karışır. Zamanınız varsa toz şekeri kullanarak, daha uzun süre çırpabilirsiniz. Ama zamanınız kısıtlıysa, pudra şekeri kullanmalısınız. Tabi kurabiye hamurunun kıvamına da özen göstermelisiniz. Çok cıvık bir hamur kurabiyelerin yayılarak pişmesine, sert bir hamurda hem toparlanmaz hem de piştiğinde sert olmasına neden olur. Ölçülere dikkat ederek bunlara engel olabilirsiniz. Dilerseniz bu lezzetli kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım.

Tırtıl kurabiye için gerekli olan malzemeler
Tırtıl kurabiye nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içinde od sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtaları mikserle birlikte iyice çırpın. Kurabiye yaparken hamurun malzemelerini her zaman iyice karıştırmalısınız. Malzemelerin hepsi birbiriyle özdeşleşmelidir. Karışan malzemelerin içine vanilya ve kabartma tozunu da karıştırarak ilave edin. Daha sonra elediğiniz unu ölçülü olarak koyarak, elinizle yoğurmaya başlayın. Kurabiye hamuruna un ilave edildiğinde mikser kullanmamalısınız. Aynı şekilde kek yaparken de buna dikkat etmelisiniz. Bu hamur işlerinizin yeteri kadar kabarmasını engelleyecektir. Hamurunuz kulak memesi kadar yumuşak ve pürtüksüz olduğunda hazır demektir. Artık hamuru bir süre dinlendirmelisiniz. Üzerini streçle kaplayarak, buzdolabına koymalısınız. Elinizin sıcaklığıyla kendini koyan hamur bu şekilde toparlanacaktır. Hem de pişerken yayılmayacaktır. Hamurunuz dinlenirken sizde fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Kurabiyeleri pişireceğiniz fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş olan hamurdan tırtıl kurabiye kalıbı kullanarak, kurabiyelerinizi hazırlayın. Bunları tepsisinin içine aralıklı olarak sıralayın. Isınmış olan fırına koyarak, üzerleri hafifi kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin ilk sıcaklığı gidince üzerlerine tel süzgeçle pudra şekeri serpin. Daha sonra çayınız hazırsa, konuklarınıza bu lezzetli kurabiyeleri ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }