{ "title": "Tereyağlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/tereyagli-kurabiye.JPG", "date": "21.01.2024 05:11:37", "author": "Ferağ", "article": [ { "article": "
Tereyağlı kurabiye, kurabiye yaparken her ne kadar margarinde kullanılsa da tereyağı ile yapılan kurabiyelerin yerini tutmaz. Tereyağlı yapılan kurabiyeler nefis lezzetiyle damaklarımızda iz bırakacak kadar farklı olacaktır. Ayrıca ağızda dağılan bu kurabiyeleri kendiniz hazırladığınızda, daha lezzetli olacaktır. Kurabiyeyi hazırlarken malzemelerin ölçüsüne ve oda sıcaklığında olmalarına dikkat etmelisiniz. Bu kurabiyenizin istediğiniz kıvamda olmasına yardımcı olacaktır. Kurabiyelerin üzerine biz fındık içi koyduk. Dilerseniz siz Hindistan cevizi gibi farklı malzemeler tercih edebilirsiniz. Şimdi birlikte bu lezzetli kurabiyeleri hazırlamaya başlayabiliriz.

Tereyağlı kurabiye için gerekli malzemeler
Tereyağlı kurabiye nasıl yapılır?

Yumuşak olan tereyağını ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Karışımı toz şeker eriyene kadar çırpmalısınız. Daha sonra içine yumurtayı ilave edin. Bu arada karıştırmaya devam edin. Malzemelere vanilyayı, kabartma tozunu karıştırın. Elenmiş olan unu kontrollü olarak içine koyarak, hamuru elinizle yoğurun. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Eğer unun az geldiğiniz düşünürseniz, biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğurma işleminden sonra, hava almayacak gibi sararak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu sırada sizde fırın tepsisini yağlayarak hazırlayın. Fırınınızı 180 dereye açarak ısınmasını sağlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Bunları yumurta akına bulayın. Daha sonra iç fındığa bulayarak, fırın tepsisine yerleştirin. Isınmış olan fırında yaklaşık olarak 20 dakika pişirdikten sonra kurabiyeler hazır olacaktır. Oda sıcaklığına geldikten sonra, sevdiklerinize çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }