{ "title": "Sütlü Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/sutlu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 02:19:22", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Sütlü Kurabiye, Kurabiye çeşitleri hemen hemen herkes tarafından tercih edilmektedir. Kurabiye çeşitleri arasında en çok tercih edilen çeşidi sütlü kurabiyedir. Sütlü kurabiye lezzet olarak diğer kurabiye çeşitlerine göre daha lezzetlidir. Sütlü kurabiyenin yapılışı şu şekildedir;

Sütlü Kurabiye Malzemeleri
Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri
Sütlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Sütlü kurabiye için derin kabın içerisine sütü koyun. Daha sonra sütün içerisine şekeri ilave ederek karıştırın. Şeker içerisinde eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve tereyağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak hazırladığınız harcın içerisine yavaş yavaş unu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yoğurdunuz harç kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamuru bir süre dinlendirin. Hamurunuz dinlenirken sizde diğer taraftan sütlü kurabiyeyi pişireceğiniz fırın tepsisini hazırlayın. Fırın tepsisinin altına kurabiyeler yapışmasın diye tepsinin altını yağlayın. Tepsinin altını yağladıktan hazırladığını hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın. Aldığınız bezeleri avuç içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız bezeleri tepsiye dizin. Bütün hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiye dizin. Dizdiğiniz sütlü kurabiyeleri önce toz şekere bulayın. Toz şekere buladıktan sonra üzerine ufalanmış fındıklardan serpiştirebilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız sütlü kurabiyeyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kurabiyelerin yüzü kızarınca fırından çıkarabilirsiniz. Piştikten sonra sütlü kurabiyeyi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }