{ "title": "Susamlı Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/susamli-tuzlu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 11:58:18", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Susamlı Tuzlu Kurabiye hem pratik hem de lezzetli bir kurabiye olmasından dolayı ev hanımlarının en çok tercih ettikleri bir kurabiye tarifidir. Ayrıca susamlı tuzlu tuzlu kurabiye çocuklarında hem lezzet hem de görsel olarak severek yedikleri bir atıştırmalıktır.

Susamlı kurabiye tuzlu yapıldığı gibi şekerlisi de yapılabilmektedir. Susamlı tuzlu kurabiyenin bir özelliği de pişirilip soğuduktan sonra cam kavanozda ağzı kapalı olarak 15-20 gün kadar ilk günkü tazeliğini de koruyarak saklanabilmesidir.

Susamlı tuzlu kurabiye için gerekli olan malzemeler
Üzeri için
Susamlı tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, sirke, yumurta, toz şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Daha sonra elde ettiğimiz susamlı tuzlu kurabiye hamurunu ister elle isterseniz kurabiye kalıpları ile şekil verilebilir. Daha sonra şekil verdiğimiz bu hamuru önce yumurta adına sonra da susamak batırıyoruz. Şekil verip yumurta ve susamak bastırdığımız susamlı tuzlu kurabiyeleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 180 derecede 20- 25 dakika üzeri çok hafif kızarana kadar pişiriyor.
" } ] }