{ "title": "Susamlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/susamli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 18:20:43", "author": "Aytuna", "article": [ { "article": "
Susamlı kurabiye, hazırda bekleterek her zaman çayın yanında ikram edebileceğiniz bir kurabiye türüdür. Böyle diyoruz ama kurabiyeler hiçbir zaman çaya kalmıyor. Böyle lezzetli olunca her gelen bir parça alıyor. Siz yine de kurabiyelerin bekleyeceğini düşünerek, saklama kabının içine 1-2 kesme şekeri atın. Böylece daha uzun süre taze kalacaktır. Tuzlu kurabiye sevenlerin tarifimizi beğeneceğini düşünüyoruz. Dilerseniz birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Susamlı kurabiye için gerekli malzemeler
Üzeri için
Susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyelerin yapımında kullanacağınız susamları teflon bir tavanın içinde ateşi iyice kısarak kavurun. Susamlar pembeleşene kadar kavurmanız gerekir. Tabi yakmamaya dikkat edin. Yoğurma kabının içinde oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, zeytinyağını, tuzu, mahlebi, sirkeyi iyice karıştırın. Elediğiniz unu ve kabartma tozunu karıştırarak, bunu da malzemelere karıştırın. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına geldiyse, bir süre dinlenmesine izin verin. Bu sırada sizde fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş hamurdan fındıktan az büyük hamurlar koparın. Bunları yuvarlayın. Bir kâsede çırptığınız yumurta akına batırarak, hemen susamlara batırın. Kurabiyenin üzerine süreceğiniz susamları kavurmuyoruz. Fırın tepsisine sıraladığınız kurabiyeleri, 180 derecede ısıttığınız fırına sürün. Kurabiyelerinizi pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra konuklarınıza çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }