{ "title": "Sıvı Yağlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/sivi-yagli-kurabiye.JPG", "date": "21.01.2024 13:59:22", "author": "Mukmir", "article": [ { "article": "
Sıvı yağlı kurabiye, içinde katı yağ olmadan bile gevrek tadıyla yiyebileceğiniz lezzetli bir kurabiyedir. Kurabiyelerinizi margarin ya da tereyağı olmadan bile, oldukça lezzetli ve gevrek bir tatla hazırlayabilirsiniz. İçine koyacağınız nişasta kurabiyeye gevrek tadı verecek olan malzemedir. Kurabiyenin hamurunu yumuşak bir kıvamda hazırlar, önceden dinlendirirseniz yapacağınız kurabiyelerin tadına doyum olmaz. Ayrıca uzun süre tazeliğini koruyan kurabiyeler elde edersiniz. Ayrıca bu kurabiyelerin daha sağlıklı olacaklarını söyleyebiliriz. Dilerseniz kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım.

Sıvı yağlı kurabiye için gerekli olan malzemeler
Sıvı yağlı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için yoğurma kabının içine sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtanın sarısını koyarak iyice çırpın. İçine dövülmüş fındıkları, kabartma tozunu, yoğurdu ve tuzu ilave edin. Bunları hep birlikte karıştırın. İçine nişastayı ve unu ilave ederek, elinizle iyice yoğurun. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Hamur kıvamı bulduğunda, hava almayacak şekilde sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan küçük parçalar kopararak, elinizle şekillendirin. Bunları önce yumurta akına bulayın, sonra toz şekere batırın. Kurabiyeleri yağlamış olduğunuz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırına kurabiyeleri koyun. Fırının ısını ise kurabiyeler kabardıktan sonra 150 dereceye düşürün. Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarabilirsiniz. Kurabiyeleri soğuduktan sonra, çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }