{ "title": "Sirkeli Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/sirkeli-tuzlu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 07:07:48", "author": "Akyıl", "article": [ { "article": "
Sirkeli tuzlu kurabiye, ağızda dağılan lezzetli bir kurabiyedir. Kurabiyenin içine konulan sirke nedeniyle bu gevrek ve güzel lezzete sahip olmaktadır. Sirkeyi yaptığınız hamur işlerinin içine çok az koymanızı tavsiye ederiz. Özellikle elde açılan böreklerde bile çok güzel netice vermektedir. Kurabiye hamurunu her zamanki gibi hazırlayacağız. Yumuşak ve elinize yapışmayacak bir hamurla kurabiyeleriniz daha güzel olacaktır. Şimdi beraber sirkeli tuzlu kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Sirkeli tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler
Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için derin bir yoğurma kabının içinde yumuşamış olan margarini, yumurta beyazını ve sıvı yağı çırpalım. Daha sonra içine sirkeyi, tuzu, kabartma tozunu ilave edelim. Bu malzemeleri iyice karıştıralım. Unu malzemelerin içine az miktarlarda ilave ederek, hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurmamız gerekir. Bu şekilde kurabiyelere şekil vermemiz kolaylaştığı gibi, kurabiyeler daha lezzetli ve tam kıvamında olacaktır. Hamuru bir süre üzerini sararak buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamurdan parçalar kopararak, bunları rulo şekline getirin. Bunu ikiye kıvırarak, burun. Hamurun hepsini şekillendirin. Hazırladığınız kurabiyeleri içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Dilerseniz farklı şekillerde kurabiyeleri hazırlayabilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün. Biraz susam ve çörek otu serpiştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırına koyduğunuzda kurabiyelerin yayılmaması için fırını ısıtmalısınız. Kurabiyelerin üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Soğuduktan sonra çayın eşliğinde bu lezzetli kurabiyeleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }