{ "title": "Simit Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/simit-kurabiye.JPG", "date": "21.01.2024 09:05:44", "author": "Saçı", "article": [ { "article": "
Simit kurabiye, ağızda dağılan kıyır kıyır lezzetiyle tuzlu hazırlanan kurabiyeler içinde en fazla tercih edilen bir kurabiye türüdür. Yapımı son derece kolay olduğundan, çayın yanında ikram edeceğiniz tatlı kurabiyelere eşlik edecek lezzetli bir kurabiyedir. Bu kurabiyelerin özelliği üzerinde bulunan bol miktarda susamdır. Bu nedenle hamurların susama iyice bulanmasını sağlayın. Elbette kurabiyenin hamurunun da kıvamını tutturmanız gerekir. Elinize yapışmayan ve kolay şekil alabilecek hamur, bu kurabiyelerin hazırlanması için gerekli. Ölçülerimize uyarsanız, simit kurabiyeler tam kıvamında hazırlanacaktır. Dilerseniz birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Simit kurabiye için gerekli olan malzemeler
Simit kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeyi hazırlamak için yoğurma kabının içinde oda sıcaklığında margarini, sıvı yağı, yumurta sarısını ve yoğurdu iyice çırpın. Daha sonra kabartma tozunu ve tuzu karışıma ilave edin. Kurabiye hamurunun ununu kontrollü bir şekilde karışımın içine koyun. Malzemeleri elinizle yoğurmaya devam edin. Elinize yapışmayacak kıvamdaki hamuru hazırladığınızda, hamuru bir süre dinlendirmelisiniz. Hamurun kendini toparlaması gerekir. Daha sonra hamuru tezgâhın üzerinde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Bunları kurabiye kalıbıyla simit şeklinde parçalara ayırın. Tabağın içine koyduğunuz yumurta akına batırdığınız hamurları, diğer tabağın içindeki susamalara bulayın. Kurabiye hamurlarını bolca susama bulayın. Bunları içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Kurabiyelerin tamamını hazırlayınca, tepsiyi ısınmış olan fırına sürün. Burada simit kurabiyelerin üzerindeki susamlar kızarana kadar pişirin. Daha sonra kurabiyeleri servis tabağına sıralayın. Çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }