{ "title": "Sarelleli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/sarelleli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 07:20:24", "author": "Özgenay", "article": [ { "article": "
Sarelleli kurabiye, sizlere hem kurabiye zevki tattıracak hem de sarelle yeme keyfini yaşatacak bir kurabiye türüdür. Çocuklar kadar konuklarınızda bu kurabiyeleri beğenecektir. Kurabiyenin hamurunu yumuşak kıvamlı hazırlar ve biraz dinlendirirseniz, kurabiyelerin pişerken çatlamalarına engel olursunuz. Arzu ederseniz piştikten sonra zerlerine biraz pudra şekeri serpebilirsiniz. Dilerseniz bu lezzetli sarelleli kurabiyeleri birlikte hazırlayalım.

Sarelleli kurabiye için gerekli malzemeler
Üzeri için
Sarelleli kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir karıştırma kabını içinde oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini iyice çırpın. Daha sonra malzemenin içine kakaoyu, toz şekeri, tuzu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Malzemelerin hepsini birlikte karıştırın. Ardından hamuru yoğurmak için unu azar azar içine ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde etmek için unu dikkatli karıştırın. Elinize yapışmayan kıvamda bir hamur elde ettiğinizde, bunu hava almayacak şekilde sararak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak, elinizle şekillendirin. Bunu toz şekere batırın. Orta kısmını parmağınızla çukurlaştırın. Hazırladığınız kurabiyeleri içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Hamurun tamamını hazırladıktan sonra fırında pişene kadar tutun. Kurabiyeleri fazla pişirmemeye dikkat edin. Fırından çıkan kurabiyelerin biraz ılınmasını bekleyerek, ortalarındaki çukurlaştırdığınız yere yeteri kadar sarelle koyun. Daha sonra kurabiyeleri ılık olarak, çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }