{ "title": "Şam Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/sam-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 03:42:13", "author": "Sine", "article": [ { "article": "
Şam kurabiyesi, yumuşacık kek özelliğinde lezzetiyle sizleri mest edecek bu lezzetli kurabiyeleri kendiniz evde hazırlayabilirsiniz. Bu kurabiyeler biraz büyükçe hazırlanmaktadır. Kurabiyenin hamuru yumuşak kıvamda yapıldığından, piştikten sonra sertleşmiyor. Bu kıvamı yakalayabilmek için, unu dikkatlice ilave etmelisiniz. Fazla koyarsanız kurabiye istediğiniz kıvamda olmayacaktır. Yendiği zaman yumuşak lezzeti sizlere bir kek yiyormuşsunuz gibi bir his uyandırabilir. Arzu ederseniz kurabiye hamuruna kuru üzüm ilave edebilirsiniz. Bu şekilde de gayet güzel olacaktır. Şimdi bu lezzetli kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım.

Şam kurabiye için gerekli malzemeler
Şam kurabiyesi nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içinde toz şekeri ve yumuşamış margarini iyice çırpın. Toz şeker eriyinceye kadar çırpmalısınız. İçine yumurtaları koyun. Yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Karışım homojen bir hale gelinceye kadar çırpmalısınız. Daha sonra portakal suyunu ve yoğurdu ilave edin. Elbette karıştırmaya devam ediyorsunuz. Kabartma tozunu, karbonatı ve unu ilave ederek elinizle yoğurmaya başlayın. Kurabiyenin hamuru ele yapışacak kıvama gelmelidir. Arada ellerinizi ıslatarak yoğurabilirsiniz. Her zaman hazırladığınız kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur hazırlamalısınız. Kurabiyelerin pişirileceği fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. Hamurdan irice parçalar koparın. Kurabiyeler normal ölçülerden daha büyük olacaktır. Şam kurabiyesinin diğer kurabiyelerden daha büyük olması ve kek gibi yumuşak kıvamda olması gerekir. Kopardığınız parçalar limon büyüklüğünde olmalıdır. Bunları fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Kurabiyeleri hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Isınmış olan fırında bu kurabiyeleri yaklaşık olarak 40 dakika pişirin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişmesi gerekiyor. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuduktan sonra çay eşliğinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }