{ "title": "Rulo Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/rulo-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 23:27:59", "author": "Atay", "article": [ { "article": "
Rulo kurabiye, bu kurabiyenin hem hazırlanması hem de yemesi çok keyifli olmaktadır. Bu kurabiyemizin yapımında sağlık için faydaları bulunan tahini kullanmayı tercih ettik. Sizler hayal gücünüzü kullanarak farklı iç malzemelerle bunu hazırlayabilirsiniz. İnanın rulo şeklinde yerleştirilen iç malzemelerin lezzeti farklı olacaktır. Bunu nutella, fındık ezmesi gibi malzemelerle yapabilirsiniz. Hamurunu uygun kıvamda hazırladıktan sonra kurabiyenizi istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tarifimize uygun şekilde rulo kurabiyeleri hazırlayalım.

Rulo kurabiye için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Rulo kurabiye nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içinde pudra şekerini, tahini ve dövülmüş iç cevizi karıştıralım. Bunlar kurabiyenin iç malzemesini oluşturacak. Başka bir kabın içinde yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağı, yumurta sarısını ve yoğurdu iyice çırpın. Bunların içine kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave ederek, elinize yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Unu her zamanki gibi kontrollü olarak ilave edin. Fazlası hamuru sertleştirebilir. Kıvamını bulan hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak, buzdolabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurdan iri parçalar kopararak, merdane ile açın. Üzerine iç malzemeden sürün. Malzeme hamurun her tarafına sürülmelidir. Daha sonra hamuru rulo şeklinde katlayın. Bunları ikişer parmak şeklinde kesin. İçine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırını 180 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Kurabiyelerin hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerine yumurta akı sürün ve susam serpin. Isınmış olan fırında yaklaşık olarak yarım saatte pişecek kurabiyeleri soğuttuktan sonra, konuklarınıza çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }