{ "title": "Pudingli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/pudingli-kurabiye.JPG", "date": "21.01.2024 12:10:51", "author": "Özer", "article": [ { "article": "
Pudingli kurabiye, farklı lezzetler elde edebileceğiniz kurabiyelerden biridir. Kurabiyenin içinde kullandığınız pudinge göre muzlu, çilekli, vanilyalı ya da bizim yaptığımız gibi kakaolu pudingle her defasında çayın yanına değişik kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Yapımı son derece kolay kurabiyenin hamurunu hazırlarken ve fırında pişirirken dikkatli olmanız yeterlidir. Çok kısa sürede pişeceğinden fırında kurutmamaya özen gösterin. Hamurunu her zaman yaptığımız gibi dinlendirerek ve kıvamı yakalayarak hazırlayın. Kurabiyenin hamuru ne yumuşak ne de sert olmalıdır. Elinizin altında hazırda bulunan malzemelerle dilerseniz kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Pudingli kurabiye için gerekli malzemeler
Pudingli kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri karıştırıyoruz. İçine çikolatalı pudingi, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Malzemeyi yine elimizle karıştırıyoruz. Yavaş bir şekilde unu ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra yarım saat kadar hamuru dinlenmeye alıyoruz. Bu sırada fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt seriyoruz. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizle şekil veriyoruz. Bunları tepsiye sıralıyoruz. Kurabiyeler biraz aralıklı olursa iyi olur. Hazırlanan kurabiyeleri serin bir yerde dinlendiriyoruz. Bu sırada fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. Kurabiyeleri önceden serin yerde tutarak ve sıcak fırına koyarsak yayılmalarını önlemiş oluruz. Kurabiyeler fırında 6-7 dakika pişince yeterli gelecektir. Kurabiyelerin orta bölümleri yumuşak olmalıdır. Fazla kızarmalarına izin vermeyin. Soğuduktan sonra çayla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }