{ "title": "Portakallı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/portakalli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 19:44:47", "author": "Racife", "article": [ { "article": "
Portakallı kurabiye hem aroması hem de lezzetiyle çayın eşliğinde keyifle yenecek kurabiyeler arasındadır. Kurabiyenin içinde portakalın suyunu kullandığımız gibi, kabuklarını rendeleyerek şekerle ovup hamurun içine koyacağız. Bu şekilde aroması daha güzel olan bir kurabiye hazırlayacağız. Bunu keklerinizde de kullanmanızı tavsiye ederiz. Kurabiyenin hamurunu her zamanki gibi kulak memesi yumuşaklığında hazırlayacağız. İsterseniz kurabiyelerin üzerine pişirirken portakal kabuğu parçacıkları koyabilirsiniz. Şimdi birlikte bu lezzetli kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Portakallı kurabiye için gerekli malzemeler
Portakallı kurabiye nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için yoğurma kabının içinde tereyağını ve toz şekeri iyice çırpın. Karışımın içinde toz şeker iyice erimelidir. İçine yumurtayı koyarak çırpmaya devam edin. Rendelenmiş ve şekerle ovulmuş olan portakal kabuğu rendesini karışımın içine koyun. Portakalın suyunu da ilave edin. Ayrıca vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar koyarak hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave ederek, yoğurmaya devam edin. Kurabiyede un ölçüsünü özellikle vermedik. Çünkü portakal suyu her zaman farklı ölçülerde çıkmaktadır. Bu nedenle un miktarı değişebilmektedir. Hamurun kıvamını bulmasından sonra, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru tezgâhın üzerinde açın. Bunlardan kurabiye kalıbıyla şekiller kesin. Bunları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 175 dereceye ayarlayarak ısıtın. Kurabiyeleri üzerine yumurta sarısı sürün. Bunları ısınmış olan fırına koyun Üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğuyan kurabiyeleri konuklarınıza çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }