{ "title": "Peynirli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/peynirli-kurabiye(1).jpg", "date": "20.01.2024 13:46:44", "author": "Armağan", "article": [ { "article": "
Peynirli kurabiye, çayın yanında tuzlu kurabiye sevenlerin gözdesi olacak lezzetiyle tercih edeceğiniz bir kurabiyedir. Lezzetli bir peynirle hazırlandığında bu kurabiyeleri çok beğeneceksiniz. Kurabiyeleri hazırlarken hamurun kıvamına dikkat edin. Çok sert bir hamur hazırlamayın. Bu durumda kurabiyelerde sert olacak ve pişerken çatlayacaktır. Verdiğimiz ölçülere dikkat ederseniz ve unu dikkatli olarak ilave ederseniz bu kıvamı kolay yakalarsınız. Dilerseniz birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Peynirli kurabiye için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Üzeri için
Peynirli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyelerin önce iç malzemelerini hazırlayalım. Beyaz peyniri iyice ezerek içine maydanoz ve dere otunu doğrayalım. Kullanacağınız beyaz peynirin fazla tuzlu olmamasına dikkat etmelisiniz. Şimdi kurabiyenin hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabının içine margarini, sıvı yağı, sirkeyi ve yumurtaları koyarak karıştırmaya başlayın. İçine tuzu ve sirkeyi ilave edin. Elenmiş olan unu azar azar ilave ederek, karışımı elinizle yoğurmaya başlayın. Hamuru ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda yoğurun. Hazırlamış olduğunuz hamuru sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş olan hamurdan parçalar kopararak, elinizle açın. İçine hazırlamış olduğunuz iç malzemeden koyarak hamuru yuvarlak bir biçimde toparlayın. Bunları fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırını 180 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Kurabiyelerin hepsini tamamladıktan sonra kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin. Isınmış olan fırına kurabiyeleri pişmesi için koyun. Kurabiyelerin üzerleri kızardıktan sonra soğuması için dışarıya çıkarın. Kurabiyeleri çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }