{ "title": "Perişan Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/perisan-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 17:26:14", "author": "Şahruh", "article": [ { "article": "
Perişan kurabiye, siz bu kurabiyenin perişan olarak nitelendirilmesine bakmayın. Bu kurabiyenin sadece görüntüsü perişan, lezzeti ise mükemmel olur. Bu nedenle ismiyle değerlendirip, kurabiyeleri pişirmemezlik yapmayın. Yoksa çok leziz bir kurabiyeyi kaçırmış olursunuz. Bu kurabiyeleri hazırlarken birer lokmalık olarak hazırlarsanız, tam atıştırmalık olacaktır. Kurabiyeleri her zaman olduğu gibi oda sıcaklığındaki malzemelerle hazırlayacağınız. İçindeki kuru üzümler ve ceviz sayesinde oldukça doyurucu ve lezzetli olacaktır. Hamurun kıvamını da aynı yumuşaklıkta yapacağız. Yalnız kurabiyeler fırında daha çabuk pişecekler. Bu nedenle uzun süre fırında tutmayın. Üzerleri yanınca kurumalarına sebep olabilirsiniz. Kurallara uygun hazırlanan kurabiyelerin ağızda dağılan bir lezzeti olacaktır. Dilerseniz bu merak ettiğiniz perişan kurabiyeleri birlikte hazırlayalım.

Perişan kurabiye için gerekli malzemeler
Perişan kurabiye nasıl yapılır?

Perişan haldeki kurabiyeleri hazırlamak için, önce yoğurma kabının içinde oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarini pudra şekeri ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra içine yumurtaları ve sıvı yağı ilave ederek, çırpmaya devam ediyoruz. Malzemeleri iyice özdeşleştirip çırpmamız gerekir. Krema kıvamında bir karışım elde etmeniz gerekir. Daha sonra kabartma tozu ve elenmiş unu ölçülü şekilde malzemelere ilave ediyoruz. Bu aşamada elinizle yoğurmaya devam edin. İçine kuru üzümleri ve dövülmüş iç cevizleri katın. Hazırladığınız hamur çok yumuşak olmamalıdır. Hamuru kısa süre dinlendirdikten sonra, içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine ceviz kadar parçalar kopararak, hiç şekillendirmeden tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Bu arada fırını 175 derecede ısıtmanız gerekir. Hamurun hepsini hazırladıktan sonra, tepsiyi fırına koyuyoruz. Bu kurabiyeler çok kısa sürede pişiyor. Üzerleri pembeleşince fırından çıkarmanız gerekir. Arzu ederseniz perişan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Dilerseniz sade olarak bırakabilirsiniz. Konuklarınız bu perişan görünümlü kurabiyelerin lezzetini çok beğenecektir. Çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }