{ "title": "Pekmezli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/pekmezli-kurabiye.JPG", "date": "19.01.2024 01:12:58", "author": "Ülger", "article": [ { "article": "
Pekmezli kurabiye, bu kurabiyelerin oldukça besleyici ve lezzetli bir kurabiye tarifi olduğunu söyleyebiliriz. Kurabiyelerin piştikten hemen sonra pekmeze batırılması lezzetini arttırıyor. Kurabiyeler pekmezde ne kadar fazla kalırsa, pekmezi o kadar içine çeker. Damak zevkinize göre bunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Pekmezin sağlık için ne kadar faydalı olduğunu söylememize gerek yok. Bu nedenle kurabiyelerin sağlığınıza katkısı olacak. Yine kurabiyeleri hazırlarken oda sıcaklığında olan malzemeler kullanın. Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve buzdolabında dinlendirin. Pişerken yayılmaması için kurabiyeleri sıcak fırının içinde pişirin. Bunlara dikkat ederseniz nefis kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz bunları uygulayarak, birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Pekmezli kurabiye için gerekli malzemeler
Pekmezli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabının içine kullanacağınız margarin veya tereyağını koyun. Pudra şekeri ve yumurtaları ilave ederek, malzemeyi yoğun bir kıvama gelene kadar çırpın. Malzemelerin içine nişastayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ilave ederek, yumuşak kıvamlı ele yapışmayacak bir hamur yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde streçle sarıp, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın. Bunları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Fırını 200 derecede ısıtarak, kurabiyeleri pişirmek üzere içine koyun. Kurabiyeler 20-25 dakika içinde pişecektir. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hemen pekmeze batırın. Kurabiyelerin pekmezi içine çekmesi gerekir. Daha sonra servis tabağına aldığınız kurabiyeleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Yanında güzel demlenmiş bir çay size eşlik edebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }