{ "title": "Pastane Un Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/pastane-un-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 10:36:19", "author": "Nüvid", "article": [ { "article": "
Pastane un kurabiyesi, un kurabiyesi sevenler için çok güzel bir tarif olduğunu söyleyebiliriz. Ağızda dağılan lezzetiyle bu kurabiyeleri çayınızın yanında severek tüketeceksiniz. Pastanelerde yapılan hamur işlerinde içinde su bulunmayan vita yağı gibi yağlar kullanıldığından, ortaya daha lezzetli tarifler çıkmaktadır. Bizim evlerde kullandığımız margarinlerde belli oranda su bulunmaktadır. Bu nedenle bulabilirseniz vita yağı kullanarak, kurabiyeleri hazırlamanızı tavsiye ederiz. Fakat arzu ederseniz margarini kaynatmadan ocakta eriterek, su içermeyen bir yağa sahip olabilirsiniz. Margarin eridikten sonra donmasını bekleyin. Üzerinde küçük bir delik açın. Buradan yağın içinde bulunan su dışarıya çıkacaktır. Bunu dökerseniz, kendi vita yağınızı yapabilirsiniz. Dilerseniz şimdi birlikte bu lezzetli pastane un kurabiyelerinin yapımına başlayalım.

Pastane un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Pastane kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için yoğurma kabının içinde yumuşak margarini, sıvı yağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamurdan büyük parçalar kopararak, tezgâhın üzerinde rulo haline getirin. Hamurun üzerini kürdanla çizikler yaparak şekil verin. Bunları verev şekilde iki-üç cm kalınlığında kesin. İçine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Siz kurabiyelerin hepsini yapıncaya kadar fırınınız ısınacaktır. Kurabiyeleri fırında üzerleri beyaz olacak şekilde pişirin. Kurabiyeler ilk çıktığı zaman biraz pudra şekerini üzerlerine serpin. Soğuyunca kıvamını bulan kurabiyeleri konuklarınıza çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }