{ "title": "Parmak Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/parmak-kurabiye.JPG", "date": "21.01.2024 04:01:50", "author": "Celal", "article": [ { "article": "
Parmak kurabiye, şekilli kurabiye yapmayı sevenler için parmak şeklinin verildiği lezzetli kurabiyelerden biridir. Hayal dünyası kurabiye yaparken bile çalışıyor. Hazırlayacağınız kurabiyeler parmaklarınız gibi şekillendirilerek sunuluyor. Hamur işlerini yaparken böyle eserler yaratarak, çalışmayı seviyorsanız, bu kurabiyeleri zevkle yapacaksınız. Hem oldukça kolay bir şekilde şekillendireceksiniz. Hamurunu hazırlarken diğer kurabiyeler gibi yumuşak ele yapışmayan kıvamda olmasına dikkat etmelisiniz. Dilerseniz birlikte bu kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Parmak kurabiye için gerekli malzemeler
Parmak kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir kâsenin içinde yumuşayan tereyağını ve toz şekeri iyice çırpın. Toz şekerin iyice eridiğini görene kadar çırpmaya devam edin. Bu arada bir fiske tuzu içine ilave edin. Malzemeniz yoğun bir kıvam aldığında limon kabuğu rendesini ve yumurta sarılarını içine atın. Bu arada yoğurmaya devam edin. Elenmiş undan azar azar ilave ederek hamurun kıvamını yakalamaya devam edin. İstediğiniz kıvamı yakaladığınız hamuru iyice sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serdikten sonra hamura parmak şeklini vermeye başlayabiliriz. Hamuru uzun ince parmak kalınlığında rulolar yapın. Bunları aynı uzunlukta kesin. Hamurun bir ucuna parmakta olduğu gibi tırnak bölümüne bademi yarıya bölerek yerleştirin. Bu tırnak şeklinde olacak. Daha sonra parmak boğumlarını yapmak için, bıçağın sırtıyla iki tane boğumun çizgilerini yapın. Kurabiye aynı parmak şeklinde oldu. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, tepsinin içine yerleştirebilirsiniz. Fırını 175 derecede ısıtın. Tüm kurabiyeler bittiyse, üzerleri kızarana kadar fırında pişirdiğiniz kurabiyeleri soğutarak ikram edebilirisiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }