{ "title": "Oktay Usta Kurabiye Tarifleri", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/oktay-usta-kurabiye-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 15:11:41", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Oktay usta kurabiye tarifleri, güzel kurabiye pişirmenin püf noktaları vardır. Bu püf noktalara uyulduğunda lezzetli kurabiyeler pişirebilirsiniz. Kurabiye yaparken ilk olarak malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Kurabiye yapımında kullanılacak olan tereyağı veya margarini eritip soğuttuktan sonra kullanmalısınız. Bu şekilde kurabiyelerin yumuşak olmasını ve diğer malzemelerin içinde eşit olarak dağılmasını sağlayacaktır. Kullanılacak olan yoğurt ekşi olmaması gerekir. Kurabiye yaparken ilk önce yumurta ve toz şekerin birlikte çırpılması gerekiyor. Unu ve kuru malzemeleri eleyerek kullanın. Kurabiye hamuru, kulak memesi kıvamında olmalıdır. Malzemelerin verilen tam ölçülerde olması önemlidir. Kurabiye hamuru, 15-30 dakika arası buzdolabında dinlendirilmelidir. Kurabiyelerin şeklinin bozulmaması veya çatlaması için kabartma tozunu az veya hiç kullanmayın. Kurabiye hamuruna konulacak olan kuru yemiş veya meyve parçacıkları hamura en son konulmalıdır. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında pişirmelisiniz. Kurabiyeler 25-30 dakika arası 150-180 derece fırında pişirmelisiniz. Kurabiyeler hava almayan cam kavanozda veya metal kutularda saklamalısınız. Saklayacağınız kabın içerisine 1-2 tane kesme şeker koyarsanız kurabiyeler daha geç bayatlar.

Ballı cevizli kurabiye tarifi

Malzemeleri
Yapılışı: Tam buğday ununu karıştırma kabına alarak şekerle birlikte karıştırın. Karbonat ve kabartma tozunu ilave edin. Küçük bir kâsede eritilmiş tereyağını ve balı karıştırın, ardından vanilya özünü ekleyin. Bu malzemeleri unlu karışıma ilave edip yoğurun. Son olarak cevizi ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Yağlanmış borcama dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında renk değiştirip kokusu çıkıncaya kadar pişirin.

Nişastalı çatlak kurabiye tarifi

Malzemeleri
Yapılışı: Öncelikle pudra şekerini kaba alalım, üzerine kabartma tozunu ekleyelim. Sonra da yumurta sarılarını ve oda sıcaklığında bekletilmiş margarini ilave edip güzelce karıştırın. Bu karışıma mısır nişastasını azar azar ekleyin ve tekrar karıştırıp yoğurun. Şekillenebilir, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçaları yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirin. Fakat üzerinin kızarmamasına dikkat edin.

Mikrodalga kurabiye tarifi

Malzemeleri
Yapılışı: İlk olarak kâseye pudra şekerini alalım. Üzerine eritilmiş, ılıtılmış tereyağını koyarak karıştırın. Sonrasında un, kakao ve sütü sırasıyla ekleyerek malzemeleri karıştırın. Elde edilen hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. Mikrodalgaya girebilecek bir kâse alalım. Kâsenin içine birkaç damla tereyağı ile yağlayın. Ayırdığımız hamur parçalarından birini kâseye güzelce döşeyelim. Sonra damla çikolataları ekleyerek mikrodalga fırında yaklaşık 1 dakika pişirin. Diğer hamuru da aynı şekilde pişirelim.

Domates tozlu simit kurabiye

Malzemeleri
Üzeri için
Yapılışı: İlk önce elenmiş unu kaba alalım. Üzerine kabartma tozunu, tuzu, karbonatı, kırmızı toz biberi ve toz şekeri ekleyin. Güzelce yoğurduktan sonra yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Bu hamuru top haline getirip buzdolabında yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisini yanınıza alın ve üzeri için gerekli yumurta sarısını ve suyu çırpın. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru yuvarlayıp simit şekline getirin. Fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ardından susama batırın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }