{ "title": "Oktay Usta Kurabiye Tarifleri", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/oktay-usta-kurabiye-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 15:11:41", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Oktay usta kurabiye tarifleri, güzel kurabiye pişirmenin püf noktaları vardır. Bu püf noktalara uyulduğunda lezzetli kurabiyeler pişirebilirsiniz. Kurabiye yaparken ilk olarak malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. Kurabiye yapımında kullanılacak olan tereyağı veya margarini eritip soğuttuktan sonra kullanmalısınız. Bu şekilde kurabiyelerin yumuşak olmasını ve diğer malzemelerin içinde eşit olarak dağılmasını sağlayacaktır. Kullanılacak olan yoğurt ekşi olmaması gerekir. Kurabiye yaparken ilk önce yumurta ve toz şekerin birlikte çırpılması gerekiyor. Unu ve kuru malzemeleri eleyerek kullanın. Kurabiye hamuru, kulak memesi kıvamında olmalıdır. Malzemelerin verilen tam ölçülerde olması önemlidir. Kurabiye hamuru, 15-30 dakika arası buzdolabında dinlendirilmelidir. Kurabiyelerin şeklinin bozulmaması veya çatlaması için kabartma tozunu az veya hiç kullanmayın. Kurabiye hamuruna konulacak olan kuru yemiş veya meyve parçacıkları hamura en son konulmalıdır. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında pişirmelisiniz. Kurabiyeler 25-30 dakika arası 150-180 derece fırında pişirmelisiniz. Kurabiyeler hava almayan cam kavanozda veya metal kutularda saklamalısınız. Saklayacağınız kabın içerisine 1-2 tane kesme şeker koyarsanız kurabiyeler daha geç bayatlar.